Šparaginių pupelių troškinys
Kategorija: Daržovių patiekalai / Kalakutiena / Jautiena, veršiena
Ingredientai
- šparaginės pupelės: 450 gramų
- pomidorai: 5
- svogūnai: 1
- alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
- svogūnai: 1
- malta mėsa: 150 gramų (jautiena arba kalakutiena)
- druska
- pipirai
- česnakas: 2 skiltelių
- citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
- smulkintos petražolės (serviravimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nupjauname šparaginių pupelių galiukus bei perpjauname pupeles pusiau.
2. Tada pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu, nulupame odelę bei supjaustome juos ketvirčiais.
3. Tuomet svogūną supjaustome smulkiais kubeliais.
4. Vidutinio dydžio puode įkaitiname aliejų.
5. Kepame jame svogūnus, kol šie suminkštėja.
6. Sudedame maltą mėsą ir gerai apkepiname.
7. Tada suberiame šparagines pupeles bei supjaustytus pomidorus, aplieajme puse stiklinės vandens, pagardiname druska bei pipirais.
8. Pridengiame puodą, sumažiname kaitrą ir leidžiame troškiniui maždaug 20-30 minučių palengva virsnoti, kol pupelės išverda ir pomidorai iširsta.
9. Bebaigiant virti pagardiname troškinį pertrintu česnaku bei citrinos sultimis.
10. Skanaujame su virtais ryžiais bei susmulkintomis petražolėmis!