Kotletai su moliūgais ir balta duona, kepti keptuvėje
Kategorija: Kiauliena / Jautiena, veršiena
Ingredientai
- kiaulienos faršo: 250 gramų
- jautienos faršo: 250 gramų
- moliūgų: 500 gramų
- svogūnų: 0,5
- česnako: 2 skiltelių
- baltos duonos: 1 riekelės
- kiaušinių trynių: 1
- aliejaus: 5 šaukštų
- pieno: 3 šaukštų
- kmynų: žiupsnelio
- miltų: 2 šaukštų
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių duoną užmerkiame piene.
2. Svogūną bei česnako skilteles nulupame, smulkiai supjaustome ir pakepiname įkaitintame aliejuje (viename valgomąjame šaukšte) maždaug 6 minutes.
3. Tada sumaišome faršą (ir kiaulienos, ir jautienos) su kiaušinio tryniu, išmirkytos duonos minkštimu, kmynais bei pakepintais svogūnais ir česnakais.
4. Moliūgą nulupame, pašaliname sėklas bei stambiai sutarkuojame.
5. Sumaišome su faršu.
6. Pagardiname druska bei pipirais.
7. Faršą gerai išminkome ir padedame į šaldytuvą maždaug 60 minučių.
8. Po to keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų.
9. Iš mėsos masės formuojame norimo dydžio kotletus, apvoliojame juos miltuose ir apkepiname ant vidutinio kaitrumo ugnies po maždaug 3-4 minutes iš abiejų pusių.
10. Sumažiname temperatūrą, uždengiame keptuvę dangčiu ir patroškiname dar maždaug 5 minutes.