Tinginių balandėliai
Kategorija: Jautiena, veršiena / Kalakutiena / Kiauliena / Vištiena ir paukštiena
Ingredientai:
400g faršo
100g virtų ryžių
400g kopūsto
1 didelė morka
2 svogūnai
1 pomidorai
1 kiaušinis
1 a.š. džiovintų krapų
2 v.š. grietinės
4 v.š. pomidorų padažo
3 v.š. aliejaus
2 skiltelės česnako
druska ir pipirai
Gaminimas:
Faršą sumaišome su ryžiais, žiupsneliu druskos bei pipirų, smulkintu česnaku ir kiaušiniu.
Morką nuskutame ir supjaustome griežinėliais.
Svogūną nulupame ir smulkiai sukapojame.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame svogūną bei morką ir kepame kol švelniai apskrunda. Sudedame pjaustytus pomidorus ir dar kelias minutes kepame.
Kopūstą stambiai supjaustome.
Į stiklinį uždengiamą indą (geriau kuo aukštesnis) dedame sluoksnį žalių kopūstų, tada dedame dalį morkų su svogūnais, ant daržovių išdėliojame rankomis suformuotus faršo kotletukus ir dar kartą iš naujo taip pat sluoksniuojame – kopūstas, svogūnas su morkomis ir faršo kotletukai. Paskutinis sluoksnis kopūsto. Viską pabarstome krapais, druska ir pipirais.
Balandėlius užpilame virinti vandeniu uždengiame ir dedame į orkaitę, kur 180 laipsnių temperatūroje troškiname apie 45 minutes.
Grietinę sumaišome su pomidorų padažu ir trupučiu sultinio nuo balandėlių. Paruoštą padažą pilame į indą su tinginių balandėliais ir atsargiai pamaišome, kad padažas pasiskirstytų.
Dedame atgal į orkaitę ir troškiname dar 15-20 minučių.
Tinginių balandėlius patiekiame šiltus.
400g faršo
100g virtų ryžių
400g kopūsto
1 didelė morka
2 svogūnai
1 pomidorai
1 kiaušinis
1 a.š. džiovintų krapų
2 v.š. grietinės
4 v.š. pomidorų padažo
3 v.š. aliejaus
2 skiltelės česnako
druska ir pipirai
Gaminimas:
Faršą sumaišome su ryžiais, žiupsneliu druskos bei pipirų, smulkintu česnaku ir kiaušiniu.
Morką nuskutame ir supjaustome griežinėliais.
Svogūną nulupame ir smulkiai sukapojame.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame svogūną bei morką ir kepame kol švelniai apskrunda. Sudedame pjaustytus pomidorus ir dar kelias minutes kepame.
Kopūstą stambiai supjaustome.
Į stiklinį uždengiamą indą (geriau kuo aukštesnis) dedame sluoksnį žalių kopūstų, tada dedame dalį morkų su svogūnais, ant daržovių išdėliojame rankomis suformuotus faršo kotletukus ir dar kartą iš naujo taip pat sluoksniuojame – kopūstas, svogūnas su morkomis ir faršo kotletukai. Paskutinis sluoksnis kopūsto. Viską pabarstome krapais, druska ir pipirais.
Balandėlius užpilame virinti vandeniu uždengiame ir dedame į orkaitę, kur 180 laipsnių temperatūroje troškiname apie 45 minutes.
Grietinę sumaišome su pomidorų padažu ir trupučiu sultinio nuo balandėlių. Paruoštą padažą pilame į indą su tinginių balandėliais ir atsargiai pamaišome, kad padažas pasiskirstytų.
Dedame atgal į orkaitę ir troškiname dar 15-20 minučių.
Tinginių balandėlius patiekiame šiltus.
Panašūs receptai
Balandėliai iš Pekino kopūsto
Balandėliai su faršu be ryžių su džiovintų baravykų padažu
Keptuvėje paruošti balandėliai
Ukrainietiški balandėliai - Holubtsi
"Tinginių balandėliai"
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
Kiaulienos užkepėlė su daržovėmis
Gardi, sultinga lazanija – apsilaižysite pirštus
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Kiaulienos kukuliai su daržovėmis
Kepti kalakutienos "Tinginių balandėliai" karšto oro gruzdintuvėje
CAJUN vištienos sparneliai su bulvių ir kopūstų salotomis