Tinginių balandėliai
Kategorija: Jautiena, veršiena / Kalakutiena / Kiauliena / Vištiena ir paukštiena
Ingredientai:
400g faršo
100g virtų ryžių
400g kopūsto
1 didelė morka
2 svogūnai
1 pomidorai
1 kiaušinis
1 a.š. džiovintų krapų
2 v.š. grietinės
4 v.š. pomidorų padažo
3 v.š. aliejaus
2 skiltelės česnako
druska ir pipirai
Gaminimas:
Faršą sumaišome su ryžiais, žiupsneliu druskos bei pipirų, smulkintu česnaku ir kiaušiniu.
Morką nuskutame ir supjaustome griežinėliais.
Svogūną nulupame ir smulkiai sukapojame.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame svogūną bei morką ir kepame kol švelniai apskrunda. Sudedame pjaustytus pomidorus ir dar kelias minutes kepame.
Kopūstą stambiai supjaustome.
Į stiklinį uždengiamą indą (geriau kuo aukštesnis) dedame sluoksnį žalių kopūstų, tada dedame dalį morkų su svogūnais, ant daržovių išdėliojame rankomis suformuotus faršo kotletukus ir dar kartą iš naujo taip pat sluoksniuojame – kopūstas, svogūnas su morkomis ir faršo kotletukai. Paskutinis sluoksnis kopūsto. Viską pabarstome krapais, druska ir pipirais.
Balandėlius užpilame virinti vandeniu uždengiame ir dedame į orkaitę, kur 180 laipsnių temperatūroje troškiname apie 45 minutes.
Grietinę sumaišome su pomidorų padažu ir trupučiu sultinio nuo balandėlių. Paruoštą padažą pilame į indą su tinginių balandėliais ir atsargiai pamaišome, kad padažas pasiskirstytų.
Dedame atgal į orkaitę ir troškiname dar 15-20 minučių.
Tinginių balandėlius patiekiame šiltus.
400g faršo
100g virtų ryžių
400g kopūsto
1 didelė morka
2 svogūnai
1 pomidorai
1 kiaušinis
1 a.š. džiovintų krapų
2 v.š. grietinės
4 v.š. pomidorų padažo
3 v.š. aliejaus
2 skiltelės česnako
druska ir pipirai
Gaminimas:
Faršą sumaišome su ryžiais, žiupsneliu druskos bei pipirų, smulkintu česnaku ir kiaušiniu.
Morką nuskutame ir supjaustome griežinėliais.
Svogūną nulupame ir smulkiai sukapojame.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame svogūną bei morką ir kepame kol švelniai apskrunda. Sudedame pjaustytus pomidorus ir dar kelias minutes kepame.
Kopūstą stambiai supjaustome.
Į stiklinį uždengiamą indą (geriau kuo aukštesnis) dedame sluoksnį žalių kopūstų, tada dedame dalį morkų su svogūnais, ant daržovių išdėliojame rankomis suformuotus faršo kotletukus ir dar kartą iš naujo taip pat sluoksniuojame – kopūstas, svogūnas su morkomis ir faršo kotletukai. Paskutinis sluoksnis kopūsto. Viską pabarstome krapais, druska ir pipirais.
Balandėlius užpilame virinti vandeniu uždengiame ir dedame į orkaitę, kur 180 laipsnių temperatūroje troškiname apie 45 minutes.
Grietinę sumaišome su pomidorų padažu ir trupučiu sultinio nuo balandėlių. Paruoštą padažą pilame į indą su tinginių balandėliais ir atsargiai pamaišome, kad padažas pasiskirstytų.
Dedame atgal į orkaitę ir troškiname dar 15-20 minučių.
Tinginių balandėlius patiekiame šiltus.
Balandėliai iš Pekino kopūsto
ŽUVIES KOTLETUKAI SU PADAŽU
Kopūstų blyneliai
Kiaušinius dažome natūraliai
Keptuvėje paruošti balandėliai
"Tinginių balandėliai"
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
KAI KAS NAUJO: VEGETARIŠKA "SILKUTĖ"
Kepti žiediniai kopūstai džiūvėsėliuose
Kopūstų pyragas
Vištienos - voveraičių šventinis troškinys
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
BALANDĖLIAI SU GRYBAIS
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
TAILANDIETIŠKI ŽUVIES KEPSNELIAI
Su bulvėmis kepta silkės filė
DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA
Bulvių ir pomidorų užkepėlė
Taco makaronai su sūriu
Taco makaronai su sūriu
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
Šventėms – tortas „Snickers“
Neįtikėtinai skanūs kotletai ir nei gramo mėsos
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai