Skanūs greitieji cepelinai

Kategorija: Bulvių patiekalai / Kiauliena / Jautiena, veršiena


Skanūs greitieji cepelinai

Paskelbė:
01 Lapkričio 2023

Ingredientai

  • bulvių: 12
  • bulvių krakmolo: 250 gramų
  • faršo (kiaulienos / jautienos - nesvarbu kurį pasirinksite): 600 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • svogūnai: 1
  • druskos ir pipirų: pagal skonį



Recepto paruošimas

1. Išverdame 6 bulves su lupyna, atvėsintas nulupame ir sutriname į vientisą masę.

2. Likusias 6 bulves nuskutame ir sutarkuojame "burokine" tarka - taip sutaupom laiko, kadangi nereikės nusunkti bulvių tarkių ir jie nebus per skysti, nes visas bulvių krakmolas lieka.

3. Į sutarkuotas bulves dedame virtų bulvių masę ir suberiame krakmolą. Pasūdome bei papiriname pagal skonį.

4. Sumaišome viską rankomis, jei masė per skysta įdedame krakmolo papildomai.

5. Įdaro gamyba:Nulupame ir smulkiai supjaustome svogūną.

6. Pakepiname svogūną su šlakeliu aliejaus, kol įgaus auksinę spalvą.

7. Į pasirinktą faršą įmušame kiaušinį, įberiame druskos ir pipirų pagal skonį bei sudedame svogūnus.

8. Viską sumaišome ir suformuojame nedidelius mėsos kukulius.

9. Kai įdaras jau paruoštas, užkaičiame didelį puodą su vandeniu, jį pasūdome ir tam, kad verdant cepelinai nesuirtų, pusėje stiklinės vandens ištirpiname porą šaukštų bulvių krakmolo ir tirpinį supilame į puodą.

10. Formuojame cepelinus. Pirmiausiai iš paruoštos bulvių masės pasiruošiame apvalius kukulius.

11. Kiekvieną kukulį (prieš tai rankas sudrėkiname šaltu vandeniu, kad bulvių masė neliptų prie rankų), suspaudžiame (kaip blyną), pirštais padarome nedidelę įdubą ir į ją įdedame įdarą. Tada iš visų šonų atsargiai užlenkiame ir formuojame delnais pailgą formą. Taip paruošiame visus cepelinus.

12. Paruoštus cepelinus atsargiai dedame į verdantį vandenį. Verdame, retkarčiais pamaišant, apie 20-25 minutes.

13. Na, o kol cepelinai verda, galime pasigaminti grietinės arba spirgučių padažą. Kaip juos pasigaminti, manau nerašysiu, kiekvienas gali pasigaminti pagal savo skonį. Skanaus!!!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: