Kotletukai su bulvėmis grietinės-pomidorų padaže
Kategorija: Jautiena, veršiena / Kalakutiena / Kiauliena
- faršo: 400 gramų (naudojau kiaulieną)
- svogūnų: 1
- česnako: pagal skonį
- batono (užmerkiame šaltame piene)
- miltų: 2 valgomųjų šaukštų
- bulvių (geriau mažesnės)
- druskos
- pipirų
- grietinės: 2 valgomųjų šaukštų
- pomidorų padažo: 1 valgomojo šaukšto
- vandens: 0,5 stiklinės
- žalumynų
- Pirmiausia pasiruoškite pasirinktą faršą, paskirstykite ir padarykite norimo dydžio kamuoliukus.
- Kiekvieną mėsos kamuoliuką apvoliokite miltuose.
- Tuomet dėkite į suteptą formą, o į vidurį sudėkite bulves.
- Kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių (~220 laipsnių temperatūra).
- Padažas: Sumaišykite grietinę (du valgomuosius šaukštus), pomidorų padažą (vieną valgomąjį šaukštą), vandenį (0,5 stiklinės), sūdykite ir berkite pipirų.
- Užpilkite padažu apkeptas bulves ir mėsos kukulius bei palikite kepti orkaitėje dar 20 minučių.
- Patiekdamos pabarstykite žalumynais! Lepinkitės!
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Farširuoti mėsos kukuliukai
ŽUVIES KUKULIAI ČESNAKINIAME GRIETINĖLĖS PADAŽE
Šniceliai su balta duona ir padažu
KEPTI MĖSOS FARŠO KUKULIAI SU BULVĖMIS
MAKARONAI CITRININIAME SŪRIO PADAŽE SU VIŠTIENA
KALAKUTIENOS IEŠMELIAI SU POMIDORAIS
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Skaniausi čenachai (čenakai) su kiauliena
"Tinginių balandėliai"
Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele
ŽUVIES KOTLETUKAI SU PADAŽU
KALAKUTIENOS IR RYŽIŲ KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
JAUTIENOS KUKULIAI SU PAPRIKA IR ANANASAIS
KALAKUTIENOS KUKULIAI
Labai skanūs mėsos kukuliai baltame padaže
JAUTIENOS KUKULIAI SŪRIO PADAŽE
ŠILKINIAI BULVIŲ KUKULIAI SU FARŠO PADAŽU
Orkaitėje kepti mėsos kukuliai padaže
ČENAKAI SU KIAULIENA
SALDŪS ŠUNIUKAI
KEPTA VIŠTIENA SU ČIORISU IR BULVĖMIS