Jautienos antrekotas keptuvėje
Kategorija: Jautiena, veršiena
Jautienos antrekotas keptuvėje... Tobulas! Kodėl? Dėl paprasčiausio ir greičiausio jautienos paruošimo, jo riebaliukų ir raumenukų pasiskirstymo porcijoje bei minkštumo. Tikrai tikrai, kam pirkti brangiausią išpjovą, tai aš mieliau renkuosi šią jautienos dalį. Man patinka, kad mėsa turi šiek tiek riebumo, kas suteikia jai sultingumo bei sodrumo. Tai kur kas lengviau pagaminamas kepsnys, nes riebalai neleidžia jautienai greitai išdžiūti ir perkepti.
Tikrai jautienos antrekotas keptuvėje - tobulas! Svarbiausia - greitai paruošiamas. Išbandykite būtinai!
Tikrai jautienos antrekotas keptuvėje - tobulas! Svarbiausia - greitai paruošiamas. Išbandykite būtinai!
Ingredientai:
- jautienos antrekoto gabalų: 3 vienetų
- druskos
- pipirų
- aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
- Garnyrui:
- svogūno: 1 didelio
- pankolio: 0,5 vieneto
- paprikos: 1
- česnako: 3 skiltelių
- pomidoriukų: 9
- balzamiko
- cukraus: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druskos
- aliejaus
Recepto paruošimas:
- Iš pradžių svogūną, pankolį supjaustome stambiai gabalais.
- Apkepame keptuvėje kartu su patraiškytu, bet neluptu česnaku ir atidedame į lėkštę. Česnaką paliekame keptuvėje.
- Papriką supjaustome riekelėmis, apkepame toje pačioje keptuvėje, kur kepė svogūnai su pankoliais ir česnaku.
- Palaistome balzamiko padažu. Apkepame, kol šiek tiek suminkštės, bet bus ne per minkšta.
- Išimame papriką, bet česnaką paliekame toliau kepti kartu su pomidoriukais, kuriuos, tiesiog suberiame ir pabarstome 0,5 arbatinio šaukštelio cukraus.
- Pomidoriukus apkepame iki 2 minučių. Išjungiame ugnį, sugrąžiname atgal į keptuvę jau apkeptas daržoves, išmaišome.
- Jautienos antrekotą dedame kepti į įkaitintą keptuvę su mažu šlakeliu aliejaus, pabarstome druska, pipirais.
- Kepame 5 minutes ir dar šiek tiek, nes po 5 minučių norėsis versti, paspaudžiame ir dar pakepame 2 minutes.
- Apverčiam ant kitos pusės, pabarstome druska, pipirais, kepame 5 minutes. Išjungiame ugnį ir paliekame 2 minutėms
- Išdėliojame į lėkštes porcijomis su daržovėmis. Pateikiame po 5 minučių ragavimui.
- Pastaba. Stebėkite storį, kai matysite per vidurį ploną juostelę lyg ir neiškepusią, reiškia reikia imti iš keptuvės. Gausite vidutiniškai keptą jautienos antrekoto kepsnį.
Vytinta kiaulienos išpjova su laimu ir džinu
SKANIAUSIA VIŠTIENA (MARINATAS VIŠTIENAI IR JAUTIENAI)
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Keptas brandintos jautienos antrekotas ir kumpis
Šventėms – tortas „Snickers“
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Norisi paragauti ko nors nauja? Išbandykite šias vištienos ir pomidorų salotas!
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis
Šašlykai greituoju būdu..
CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA
Marinuoti baravykai žiemai 2
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Šašlykų receptas su „Vytautu“
POMIDORŲ IR ŽUVIES TROŠKINYS
kiaulienos kukuliukai su varške ir grietinėlės padažu
Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele
Ko daugiau žuvys teikia – naudos ar žalos, atsako mokslininkai
Valgyti sviestą – ne tik sveika: jis padeda ir sulieknėti
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
BULVIŲ APKEPAS SU KUMPIU
Šniceliai su balta duona ir padažu