Jautienos antrekotas keptuvėje

Jautienos antrekotas keptuvėje... Tobulas! Kodėl? Dėl paprasčiausio ir greičiausio jautienos paruošimo, jo riebaliukų ir raumenukų pasiskirstymo porcijoje bei minkštumo. Tikrai tikrai, kam pirkti brangiausią išpjovą, tai aš mieliau renkuosi šią jautienos dalį. Man patinka, kad mėsa turi šiek tiek riebumo, kas suteikia jai sultingumo bei sodrumo. Tai kur kas lengviau pagaminamas kepsnys, nes riebalai neleidžia jautienai greitai išdžiūti ir perkepti.
Tikrai jautienos antrekotas keptuvėje - tobulas! Svarbiausia - greitai paruošiamas. Išbandykite būtinai!
Tikrai jautienos antrekotas keptuvėje - tobulas! Svarbiausia - greitai paruošiamas. Išbandykite būtinai!
Ingredientai:
- jautienos antrekoto gabalų: 3 vienetų
- druskos
- pipirų
- aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
- Garnyrui:
- svogūno: 1 didelio
- pankolio: 0,5 vieneto
- paprikos: 1
- česnako: 3 skiltelių
- pomidoriukų: 9
- balzamiko
- cukraus: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druskos
- aliejaus
Recepto paruošimas:
- Iš pradžių svogūną, pankolį supjaustome stambiai gabalais.
- Apkepame keptuvėje kartu su patraiškytu, bet neluptu česnaku ir atidedame į lėkštę. Česnaką paliekame keptuvėje.
- Papriką supjaustome riekelėmis, apkepame toje pačioje keptuvėje, kur kepė svogūnai su pankoliais ir česnaku.
- Palaistome balzamiko padažu. Apkepame, kol šiek tiek suminkštės, bet bus ne per minkšta.
- Išimame papriką, bet česnaką paliekame toliau kepti kartu su pomidoriukais, kuriuos, tiesiog suberiame ir pabarstome 0,5 arbatinio šaukštelio cukraus.
- Pomidoriukus apkepame iki 2 minučių. Išjungiame ugnį, sugrąžiname atgal į keptuvę jau apkeptas daržoves, išmaišome.
- Jautienos antrekotą dedame kepti į įkaitintą keptuvę su mažu šlakeliu aliejaus, pabarstome druska, pipirais.
- Kepame 5 minutes ir dar šiek tiek, nes po 5 minučių norėsis versti, paspaudžiame ir dar pakepame 2 minutes.
- Apverčiam ant kitos pusės, pabarstome druska, pipirais, kepame 5 minutes. Išjungiame ugnį ir paliekame 2 minutėms
- Išdėliojame į lėkštes porcijomis su daržovėmis. Pateikiame po 5 minučių ragavimui.
- Pastaba. Stebėkite storį, kai matysite per vidurį ploną juostelę lyg ir neiškepusią, reiškia reikia imti iš keptuvės. Gausite vidutiniškai keptą jautienos antrekoto kepsnį.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.

Kiaušinius dažome natūraliai

Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Šniceliai su balta duona ir padažu

kiaulienos kukuliukai su varške ir grietinėlės padažu

Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele

Norisi paragauti ko nors nauja? Išbandykite šias vištienos ir pomidorų salotas!

Ko daugiau žuvys teikia – naudos ar žalos, atsako mokslininkai

Marinuoti baravykai žiemai 2

Valgyti sviestą – ne tik sveika: jis padeda ir sulieknėti

Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis

Vytinta kiaulienos išpjova su laimu ir džinu

CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA

BULVIŲ APKEPAS SU KUMPIU

SKANIAUSIA VIŠTIENA (MARINATAS VIŠTIENAI IR JAUTIENAI)

POMIDORŲ IR ŽUVIES TROŠKINYS

Šventėms – tortas „Snickers“

Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“

Šašlykai greituoju būdu..

Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai

Šašlykų receptas su „Vytautu“

Keptas brandintos jautienos antrekotas ir kumpis

Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku