T-bone Steak - jautienos kepsnys su rozmarinu
Kategorija: Jautiena, veršiena
Ingredientai
- T-Bone jautienos kepsniui:
- jautienos išpjovos didkepsnis su T formos kaulu (naudoju "Kitchen me" produciją)
- smulkintas šviežias rozmarinas: 0,5 arbatinio šaukštelio
- alyvuogių aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
- sviestas: 1 arbatinio šaukštelio
- druska
- pipirai
- Sviestui:
- sviestas: 1 arbatinio šaukštelio
- smulkintas rozmarinas: trečdalio arbatinio šaukštelio
- česnakas: 1 skiltelės
Recepto paruošimas
1. Pasiruoškite sviestą: Iš pradžių sviestą palaikykite kelias minutes kambario temperatūroje, kol šis suminkštėja.
2. Tada įspauskite česnaką, įberkite susmulkintą rozmariną ir gerai išmaišykite.
3. Atidėkite sviestą į šalį.
4. T-Bone jautienos kepsnys: Kepsnį taipogi palaikykite kambario temperatūroje maždaug 30 minučių - šitaip tiksliau pasieksite norimą mėsos iškepimą.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
6. Ketaus keptuvėje, kuri tinka kepimui orkaitėje, įkaitinkite vieną šaukštelį sviesto ir alyvuogių aliejaus.
7. Kepsnį pagal savo skonį apiberkite druska ir apiberkite gana storu sluoksniu stambiai maltų kvapniųjų pipirų.
8. Kepsnį kepkite iš abiejų pusių po 2 minutes, tada apiberkite susmulkintu rozmarinu ir perkelkite su visa keptuve į orkaitę.
9. Mano pačios kepsnys buvo pilnai iškeptas, jį orkaitėje kepiau apie 5 minutes. Jeigu norisi vidutinio, kepame trumpiau.
10. Paskui išimkite kepsnį iš orkaitės, uždėkite dalį sviesto, keptuvę uždenkite folija ir palikite pastovėti maždaug 5 minutėms.
11. Kepsnį patiekite su likusiu sviestu. Skanaukite!
12. Pastebėjimas: Aš pati didkepsnį patiekiau su bulvytėmis. Jas iškepiau orkaitėje su odele, apšlaksčiusi alyvuogių aliejumi, taip pat įspaudusi šiek tiek česnako bei pagardinusi paprasčiausiais prieskoniais - druska ir pipirais.
JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU
Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele
Jautienos kepsniai ant grotelių
Jautienos antrekotas keptuvėje
GAIVŪS TORTILIJŲ SUKTINUKAI SU JAUTIENOS DIDKEPSNIU
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU
JAUTIENOS IR DARŽOVIŲ VĖRINUKAI
Marokietiškas saldžių bulvių pyragas
KIAULIENOS KEPSNYS SU SVOGŪNŲ PADAŽU
RECEPTAS: JAUTIENOS BEFSTROGENAS
Senovinis austriškas guliašas su jautiena
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Šniceliai su balta duona ir padažu
SALOTOS SU ŠPINOKAIS, TUNU IR KIAUŠINIAIS
GRILL VIŠTIENA PIPIRINIAME PADAŽE
Jautienos salotos su marinuotų agurkų padažu
MAKARONAI CITRININIAME SŪRIO PADAŽE SU VIŠTIENA
MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)
MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
JAUTIENOS STEIKAS SU HOLLANDAISE PADAŽU
Kukuliai su bešamelio padažu