T-bone Steak - jautienos kepsnys su rozmarinu

Kategorija: Jautiena, veršiena


T-bone Steak - jautienos kepsnys su rozmarinu

Paskelbė:
14 Lapkričio 2021

Ingredientai


  • T-Bone jautienos kepsniui:
    • jautienos išpjovos didkepsnis su T formos kaulu (naudoju "Kitchen me" produciją)
    • smulkintas šviežias rozmarinas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
    • sviestas: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • pipirai
  • Sviestui:
    • sviestas: 1 arbatinio šaukštelio
    • smulkintas rozmarinas: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 1 skiltelės


Recepto paruošimas


1. Pasiruoškite sviestą: Iš pradžių sviestą palaikykite kelias minutes kambario temperatūroje, kol šis suminkštėja.
2. Tada įspauskite česnaką, įberkite susmulkintą rozmariną ir gerai išmaišykite.
3. Atidėkite sviestą į šalį.
4. T-Bone jautienos kepsnys: Kepsnį taipogi palaikykite kambario temperatūroje maždaug 30 minučių - šitaip tiksliau pasieksite norimą mėsos iškepimą.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
6. Ketaus keptuvėje, kuri tinka kepimui orkaitėje, įkaitinkite vieną šaukštelį sviesto ir alyvuogių aliejaus.
7. Kepsnį pagal savo skonį apiberkite druska ir apiberkite gana storu sluoksniu stambiai maltų kvapniųjų pipirų.
8. Kepsnį kepkite iš abiejų pusių po 2 minutes, tada apiberkite susmulkintu rozmarinu ir perkelkite su visa keptuve į orkaitę.
9. Mano pačios kepsnys buvo pilnai iškeptas, jį orkaitėje kepiau apie 5 minutes. Jeigu norisi vidutinio, kepame trumpiau.
10. Paskui išimkite kepsnį iš orkaitės, uždėkite dalį sviesto, keptuvę uždenkite folija ir palikite pastovėti maždaug 5 minutėms.
11. Kepsnį patiekite su likusiu sviestu. Skanaukite!
12. Pastebėjimas: Aš pati didkepsnį patiekiau su bulvytėmis. Jas iškepiau orkaitėje su odele, apšlaksčiusi alyvuogių aliejumi, taip pat įspaudusi šiek tiek česnako bei pagardinusi paprasčiausiais prieskoniais - druska ir pipirais.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Raktažodžiai:
jautiena, kepsnys, rozmarinas, bulves