Jautienos ir kokosų karis
Kategorija: Jautiena, veršiena
Ingredientai:
- malta jautiena: 500 gramų
- česnakas: 1 skiltelės
- svogūnai: 1
- kiaušiniai: 1
- duona: 1 riekės
- druska
- saulėgrąžų aliejus
- konservuoti pomidorai: 400 gramų
- kokosų pienas: 400 gramų
- morkos: 2-3
- bulvės: 200 gramų
- šaldyti žirneliai: 150 gramų
- špinatų lapai: saujos
- džiovintos kalendros: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas:
- Česnako skiltelę nulupame ir smulkiai sukapojame.
- Patarimas: Kaip teisingai ir greitai nulupti česnako skilteles, galite matyti žemiau pateiktame video. :)
- Svogūną smulkiai supjaustome.
- Viską pakepiname įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
- Nulupame, supjaustome morkas ir bulves.
- Dubenyje sumaišome maltą jautieną, česnako ir svogūno mišinį ir išplaktą kiaušinį.
- Sudedame piene išmirkytą ir nusausintą duonos riekę, pagardiname druska ir pipirais.
- Iš gautos masės suformuojame nedidelius kukulius, pavoliojame miltuose ir iki rudumo apkepiname karštame aliejuje.
- Į puodą suverčiame konservuotus pomidorus ir sumaišome su kokosų pienu, gerai išmaišome ir užverdame.
- Į padažą sudedame apkepus kukulius, morkas, bulves ir žirnelius.
- Puodą uždengiame dangčiu, sumažiname karštį ir troškiname maždaug 25 minutes.
- Tuomet sudedame špinatus, kalendras ir kaitiname dar keletą minučių.
Panašūs receptai
Kotletai su moliūgais ir balta duona, kepti keptuvėje
JAUTIENOS KUKULIAI SŪRIO PADAŽE
LABAI PAPRASTAS JAUTIENOS TROŠKINYS
JAUTIENOS KUKULIAI SU PAPRIKA IR ANANASAIS
Jautienos troškinys su morkomis
Ilgai kepta plėšyta jautiena
VENGRIŠKAS JAUTIENOS GULIAŠAS
BULVIŲ PYRAGAS SU GRYBAIS IR JAUTIENA
Šparaginių pupelių troškinys
Skanūs greitieji cepelinai
Vengriškas jautienos guliašas kazane
Tinginių balandėliai