Karamelizuota kiaulienos karka greitpuodyje
Kategorija: Mėsos patiekalai
Kai mano virtuvėje atsidūrė greitpuodis, pradėjau eksperimentuoti su įvairiausiais patiekalais. Ir kol kas galiu teigti, kad skaniausiai pavyko pagaminti karamelizuotą kiaulienos karką. Todėl pats laikas ir su Jumis pasidalinti šiuo labai pavykusiu eksperimentu.
1. Pirmiausia karkos odą įpjaukite skersai kas 2 centimetrus.
2. Tada į greitpuodį dėkite karką ir visus karkai likusius nurodytus ingredientus.
3. Užpilkite vandeniu ir virkite 60 minučių.
4. Glazūrai nurodytus ingredientus dėkite į prikaistuvį ir virkite ant vidutinės kaitros maždaug 10 minučių.
5. Į skardą pilkite dvi stiklines vandens, dėkite stambiai pjaustytus citrinos griežinėlius ir čiobrelio šakeles.
6. Išvirusią karką dėkite ant grotelių, statykite į skardą su vandeniu, aptepkite glazūra ir kepkite 20 minučių.
7. Tuomet apverskite, aptepkite glazūra ir kepkite dar 20 minučių.
8. Apverskite dar vieną kartą, aptepkite glazūra, užstatykite grilio rėžimą ir kepkite tol, kol gražiai apskrunda, maždaug 5-10 minučių.
9. Patiekite su savo mėgstamu garnyru ir lepinkitės tobulu patiekalu! ;)
Ingredientai
- Kiaulienos karkai:
- kiaulienos karka: 1,5 kilogramo
- svogūnai: 2
- česnakas: 1 galvos
- lauro lapai: 5-6
- nemalti juodieji pipirai: 1 valgomojo šaukšto
- nemaltas kardamonas: 1 arbatinio šaukštelio
- citrininio čiobrelio šakelės: pagal skonį
- druska
- Glazūrai:
- kečupas: 8 valgomųjų šaukštų
- skystas medus: 7 valgomųjų šaukštų
- viskis: 6 valgomųjų šaukštų
- rudas cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
- druska: 2 arbatinių šaukštelių
- Taip pat:
- citrinos: 1
- čiobrelio šakelės
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia karkos odą įpjaukite skersai kas 2 centimetrus.
2. Tada į greitpuodį dėkite karką ir visus karkai likusius nurodytus ingredientus.
3. Užpilkite vandeniu ir virkite 60 minučių.
4. Glazūrai nurodytus ingredientus dėkite į prikaistuvį ir virkite ant vidutinės kaitros maždaug 10 minučių.
5. Į skardą pilkite dvi stiklines vandens, dėkite stambiai pjaustytus citrinos griežinėlius ir čiobrelio šakeles.
6. Išvirusią karką dėkite ant grotelių, statykite į skardą su vandeniu, aptepkite glazūra ir kepkite 20 minučių.
7. Tuomet apverskite, aptepkite glazūra ir kepkite dar 20 minučių.
8. Apverskite dar vieną kartą, aptepkite glazūra, užstatykite grilio rėžimą ir kepkite tol, kol gražiai apskrunda, maždaug 5-10 minučių.
9. Patiekite su savo mėgstamu garnyru ir lepinkitės tobulu patiekalu! ;)
Raktažodžiai:
kiauliena, kiaulienos karka, svogunai, cesnakas, lauro lapai, kardamonas, pipirai, druska, kecupas, medus, viskis, cukrus, citrina
Kiaulienos karka su troškintais raugintais kopūstais
Kiaulienos karka kazane
Kiaulienos karka be kaulo troškinta obuolių sultyse
Kiaulienos karka kazane - aluje
Kiaulės karka pomidorų sultyse - kazane
Teksasietiškai paruošti kiaulienos šonkauliukai
Karka kamado tipo grilyje (marinuota giroje)
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
MARINUOTA KIAULIENOS ŠONINĖ SU BULVĖMIS
Marinuoti grybai
Švelnaus skonio makaronai su kiaulienos kumpiu, žirneliais, grietinėle ir sūriu
KINIŠKOS VIŠTIENOS SALOTOS
Teksasietiškai marinuoti šonkauliukai kepti orkaitėje
Lašiša kamado grilio kepsninėje ant medinių lentelių
BBQ kiaulienos šonkauliai kepti orkaitėje
Graikiški kalakutienos kukuliai su mėsa
Paprasti čenakai su malta mėsa
Skanus padažas balandėliams
Kiaulienos šoninės troškinys azijietiškai
DARŽOVIŲ SALOTOS SU TUNU IR AGUONŲ UŽPILU
Troškintas triušis greitpuodyje
Pad Thai su krevetėmis
SAUSAS MARINATAS KIAULIENAI
BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS