Kiaulienos karka kazane - aluje
Kategorija: Maisto receptai skirti kepti kazane / Patiekalai iš kiaulienos

Atėjo diena, kai labai užsinorėjau skaniai paruo6tos karkos. Per gyvenimą esu mėginęs daug karkos paruošimo būdų, tačiau niekada nebuvau ruošęs kazane. Tad ėmiau darbo ir gavau tobulą rezultatą, kuris pranoko visus mano lūkesčius. Skonis buvo tiesiog idealus ir seilė bėga vien prisiminus, kaip skaniai valgiau.
1. Pirmiausia karkuose padarykite skylutes su peiliu ir prikaišykite česnako skiltelėmis.
2. Suruoškite reikiamus ingredientus: Morkas supjaustykite į kelias dalis, nuvalykite svogūnus, nuvalykite imbiero šaknį ir salierų stiebus.
3. Dėkite į kazano apačią karkas, ant viršaus - morkas, svogūnus, imbierą, kelias česnako skilteles ir salierų stiebus, aitrųjį pipirą bei rozmarino šakeles. Gerai padruskinkite, papipirinkite, dėkite kelis lauro lapelius ir juodųjų pipirų žirnelių. Užpilkite viską alumi ir vandeniu, kad apsemtų.
4. Dėkite kazaną ant užkurto pečiuko ir uždenkite dangčiu. Užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir palikite valandai. Kartas nuo karto atidarykite ir pašalinkite susidariusias putas.
5. Po vienos valandos kai skysčio jau apmažėjo, perverskite karkas, kad tolygiai išvirtų ir virkite dar maždaug 60 minučių.
6. Po 2 valandų virimo ištraukite karkas ir padėkite į šoną. Likusį sultinį supilkite į dubenį, pasigaminsime padažą.
7. Padažas: Į karštą sultinį įberkite porą šaukštų kvietinių miltų ir kelis šaukštelius vyno acto. Viską susmulkinkite su blenderiu iki padažo konsistencijos. Paragaukite, jei ko nors trūksta - dar įdėkite (kiekvieno skonio reikalas).
8. Tada kazane gerai įkaitinkite maždaug 200 mililitrų aliejaus.
9. Dėkite vieną karką ir apskrudinkite iš vieno šono maždaug 3-5 minutes.
10. Perveskite ir kepkite kitą šoną dar maždaug 3-5 minutes. Išimkite.
11. Pakartokite tą patį su antra karka.
12. Ir antroji karka labai gražiai apskrunda.
13. Atėjo eilė patiekti ir lepintis. Garnyrui labai tinka bulvės ir/arba troškinti kopūstai, skanaus!;)
Ingredientai
- kiaulienos karkos: 2
- šviesus alus: 1 litro
- česnakas: 1 galvutės
- saliero stiebai: 4-6
- svogūnai: 3-4 vidutinio dydžio
- rozmarinas: 3-4 šakelių
- aitrieji pipirai: 1-2
- morkos: 2-3 vidutinio dydžio
- imbiero šaknis: 1 nedidelės
- druska
- malti pipirai
- pipirai žirneliais
- lauro lapai
- aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia karkuose padarykite skylutes su peiliu ir prikaišykite česnako skiltelėmis.
2. Suruoškite reikiamus ingredientus: Morkas supjaustykite į kelias dalis, nuvalykite svogūnus, nuvalykite imbiero šaknį ir salierų stiebus.
3. Dėkite į kazano apačią karkas, ant viršaus - morkas, svogūnus, imbierą, kelias česnako skilteles ir salierų stiebus, aitrųjį pipirą bei rozmarino šakeles. Gerai padruskinkite, papipirinkite, dėkite kelis lauro lapelius ir juodųjų pipirų žirnelių. Užpilkite viską alumi ir vandeniu, kad apsemtų.
4. Dėkite kazaną ant užkurto pečiuko ir uždenkite dangčiu. Užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir palikite valandai. Kartas nuo karto atidarykite ir pašalinkite susidariusias putas.
5. Po vienos valandos kai skysčio jau apmažėjo, perverskite karkas, kad tolygiai išvirtų ir virkite dar maždaug 60 minučių.
6. Po 2 valandų virimo ištraukite karkas ir padėkite į šoną. Likusį sultinį supilkite į dubenį, pasigaminsime padažą.
7. Padažas: Į karštą sultinį įberkite porą šaukštų kvietinių miltų ir kelis šaukštelius vyno acto. Viską susmulkinkite su blenderiu iki padažo konsistencijos. Paragaukite, jei ko nors trūksta - dar įdėkite (kiekvieno skonio reikalas).
8. Tada kazane gerai įkaitinkite maždaug 200 mililitrų aliejaus.
9. Dėkite vieną karką ir apskrudinkite iš vieno šono maždaug 3-5 minutes.
10. Perveskite ir kepkite kitą šoną dar maždaug 3-5 minutes. Išimkite.
11. Pakartokite tą patį su antra karka.
12. Ir antroji karka labai gražiai apskrunda.
13. Atėjo eilė patiekti ir lepintis. Garnyrui labai tinka bulvės ir/arba troškinti kopūstai, skanaus!;)
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
kazanas, kiauliena, kiaulienos karka, alus, sviesus alus, pipirai, rozmarinas, druska, morkos
Panašūs receptai

Kiaulienos karka kazane

Kiaulės karka pomidorų sultyse - kazane

Kiaulienos karka be kaulo troškinta obuolių sultyse

Kepta kiaulės karka bavarietiškai su alumi "Girta"

Kiaulienos karka su troškintais raugintais kopūstais

Orkaitėje kepta karka

Tikras plovas kazane su aviena

Vengriškas jautienos guliašas kazane

Kiauliena troškinta aluje

Traški vištiena kazane - traškūs vištienos sparneliai

Kiaulienos išpjova orkaitėje

Kiaulienos kumpio didkepsnis "rankovėje"