Kiaulienos karka kazane

Kategorija: Maisto receptai skirti kepti kazane / Patiekalai iš kiaulienos


Kiaulienos karka kazane

Paskelbė:

Ingredientai


  • kiaulienos karkos: 2
  • šviesus alus: 1 litro
  • česnakas: 1 galvutės
  • saliero stiebai: 4-6
  • svogūnai: 3-4 vidutinio dydžio
  • rozmarinas: 3-4 šakelių
  • aitrieji pipirai: 1-2
  • morkos: 2-3 vidutinio dydžio
  • imbiero šaknis: 1 nedidelės
  • druska
  • malti pipirai
  • pipirai žirneliais
  • lauro lapai
  • aliejus (kepimui)


Recepto paruošimas


1. Pirmiausia karkuose padarykite skylutes su peiliu ir prikaišykite česnako skiltelėmis.
2. Suruoškite reikiamus ingredientus: Morkas supjaustykite į kelias dalis, nuvalykite svogūnus, nuvalykite imbiero šaknį ir salierų stiebus.
3. Dėkite į kazano apačią karkas, ant viršaus - morkas, svogūnus, imbierą, kelias česnako skilteles ir salierų stiebus, aitrųjį pipirą bei rozmarino šakeles. Gerai padruskinkite, papipirinkite, dėkite kelis lauro lapelius ir juodųjų pipirų žirnelių. Užpilkite viską alumi ir vandeniu, kad apsemtų.
4. Dėkite kazaną ant užkurto pečiuko ir uždenkite dangčiu. Užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir palikite valandai. Kartas nuo karto atidarykite ir pašalinkite susidariusias putas.
5. Po vienos valandos kai skysčio jau apmažėjo, perverskite karkas, kad tolygiai išvirtų ir virkite dar maždaug 60 minučių.
6. Po 2 valandų virimo ištraukite karkas ir padėkite į šoną. Likusį sultinį supilkite į dubenį, pasigaminsime padažą.
7. Padažas: Į karštą sultinį įberkite porą šaukštų kvietinių miltų ir kelis šaukštelius vyno acto. Viską susmulkinkite su blenderiu iki padažo konsistencijos. Paragaukite, jei ko nors trūksta - dar įdėkite (kiekvieno skonio reikalas).
8. Tada kazane gerai įkaitinkite maždaug 200 mililitrų aliejaus.
9. Dėkite vieną karką ir apskrudinkite iš vieno šono maždaug 3-5 minutes.
10. Perveskite ir kepkite kitą šoną dar maždaug 3-5 minutes. Išimkite.
11. Pakartokite tą patį su antra karka.
12. Atėjo eilė patiekti ir lepintis. Garnyrui labai tinka bulvės ir/arba troškinti kopūstai, skanaus!;)

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook