Kiaulės karka pomidorų sultyse - kazane
Kategorija: Mėsos patiekalai / Kiauliena
Ar jau kada mėginote kiaulienos karką kazane, paruoštą pomidorų sultyse? Šiandien mūsų skaitytoja pasidalino itin skaniu karkos receptu. Patiekalą gaminusi moteris patikino, kad šis patiekalas jai skaniausias tuomet, kai jį pagamina jos vyras, bet tikrai kiekvienas gali išmėginti pagaminti ir pasilepinti. Garantuojame, kad tai taps šių metų Jūsų kazano favoritu. Einame gaminti jau dabar!
1. Pirmiausia kiaulienos karkas supjaustykite stambiais gabalais, įtrinkite prieskoniais, druska ir česnaku. Palikite pasimarinuoti per visą naktį.
2. Kitą dieną, prieš kepimą mėsą nuplauname po tekančiu vandeniu, kad kazane česnako gabaliukai nedegtų.
3. Į kazane įkaitintą aliejų dedame po kelis gabaliukus ir apkepame, kol gražiai apskrus. Iškepus mėsą, išpilame aliejų.
4. Tuomet į kazano dugną sudedame žiedais supjaustytus svogūnus ir sudedame apkeptus karkos gabaliukus.
5. Supilame pomidorų sultis, kad apsemtų mėsą. Pasūdome. Troškiname uždengtame puode ant mažos kaitros maždaug 3-4 valandas. Jeigu labai nugaruoja sultys, galite įpilti šiek tiek vandens. Kuo ilgiau troškinasi, tuo mėsa tampa skanesnė ir minkštesnė.
6. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
Ingredientai
- šviežios kiaulienos karkos: 2
- prieskoninės žolelės
- druska
- česnakas
- svogūnai: 6 dideli
- pomidorų sultys: 3 litrų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaulienos karkas supjaustykite stambiais gabalais, įtrinkite prieskoniais, druska ir česnaku. Palikite pasimarinuoti per visą naktį.
2. Kitą dieną, prieš kepimą mėsą nuplauname po tekančiu vandeniu, kad kazane česnako gabaliukai nedegtų.
3. Į kazane įkaitintą aliejų dedame po kelis gabaliukus ir apkepame, kol gražiai apskrus. Iškepus mėsą, išpilame aliejų.
4. Tuomet į kazano dugną sudedame žiedais supjaustytus svogūnus ir sudedame apkeptus karkos gabaliukus.
5. Supilame pomidorų sultis, kad apsemtų mėsą. Pasūdome. Troškiname uždengtame puode ant mažos kaitros maždaug 3-4 valandas. Jeigu labai nugaruoja sultys, galite įpilti šiek tiek vandens. Kuo ilgiau troškinasi, tuo mėsa tampa skanesnė ir minkštesnė.
6. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
Raktažodžiai:
kiauliena, karka, kiaulienos karka, druska, cesnakas, svogunas, prieskonines zoleles, pomidoru sultys
Kiaulienos karka kazane
Kiaulienos karka kazane - aluje
Kiaulienos karka be kaulo troškinta obuolių sultyse
Tikras plovas kazane su aviena
Kiaulienos karka su troškintais raugintais kopūstais
Vengriškas jautienos guliašas kazane
Traški vištiena kazane - traškūs vištienos sparneliai
GULIAŠAS PO BULVIŲ PLUTELE
Karka kamado tipo grilyje (marinuota giroje)
Natūralus kiaulienos muštinis
Kiaulienos kotletai su traškia plutele
Kepta kiaulienos šoninė rankovėje
Mėsa, troškinta obuolių sultyse
Kiaulienos sprandinės bbq kepsniai
Tobulai skanūs kiaulienos kepsniukai
Jautienos troškinys su raugintais agurkais
Kiaulienos sprandinės šašlykai su kiviais
Greitas kiaulienos troškinys su pupelėmis
Kiaulienos sprandinės karbonadai
Skaniausias kiaulienos troškinys su kopūstais
Paprasti čenakai su malta mėsa
Natūraliose sultyse fermentuotos daržovės
Vytintas/džiovintas naminis kiaulienos skilandis
Minkštutėlis vos per pusvalandį pamarinuotas šašlykas