Kiaulės karka pomidorų sultyse - kazane

Kategorija: Mėsos patiekalai / Kiauliena


Kiaulės karka pomidorų sultyse - kazane

Paskelbė:
29 Birželio 2022
Ar jau kada mėginote kiaulienos karką kazane, paruoštą pomidorų sultyse? Šiandien mūsų skaitytoja pasidalino itin skaniu karkos receptu. Patiekalą gaminusi moteris patikino, kad šis patiekalas jai skaniausias tuomet, kai jį pagamina jos vyras, bet tikrai kiekvienas gali išmėginti pagaminti ir pasilepinti. Garantuojame, kad tai taps šių metų Jūsų kazano favoritu. Einame gaminti jau dabar! 



Ingredientai



  • šviežios kiaulienos karkos: 2
  • prieskoninės žolelės
  • druska
  • česnakas
  • svogūnai: 6 dideli
  • pomidorų sultys: 3 litrų

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia kiaulienos karkas supjaustykite stambiais gabalais, įtrinkite prieskoniais, druska ir česnaku. Palikite pasimarinuoti per visą naktį.
2. Kitą dieną, prieš kepimą mėsą nuplauname po tekančiu vandeniu, kad kazane česnako gabaliukai nedegtų.
3. Į kazane įkaitintą aliejų dedame po kelis gabaliukus ir apkepame, kol gražiai apskrus. Iškepus mėsą, išpilame aliejų.
4. Tuomet į kazano dugną sudedame žiedais supjaustytus svogūnus ir sudedame apkeptus karkos gabaliukus.
5. Supilame pomidorų sultis, kad apsemtų mėsą. Pasūdome. Troškiname uždengtame puode ant mažos kaitros maždaug 3-4 valandas. Jeigu labai nugaruoja sultys, galite įpilti šiek tiek vandens. Kuo ilgiau troškinasi, tuo mėsa tampa skanesnė ir minkštesnė.
6. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: