Orkaitėje kepta karka

Kategorija: Kiauliena


Orkaitėje kepta karka

Paskelbė:
03 Lapkričio 2023

Ingredientai

Pirmam variantui (karka kepta folijoje):
  • kiaulės karkos: 1 (~1 kilogramo)
  • česnakas: 5 skiltelių
  • garstyčios: 3 šaukštų
  • čiobrelis: 1 šaukštelio
  • aliejus: 2 šaukštų
  • malti juodieji pipirai
  • druska: 2 nubrauktų šaukštelių
Antram variantui (karka kepta aluje):
  • kiaulės karkos: 1 (~ kilogramo)
  • alus: 1 litro
  • medus: 2 šaukštų
  • raudonėlis: 0,5 šaukštelio
  • kmynai: 1 šaukštelio
  • kalendra: 0,5 šaukštelio
  • garstyčios: 1 šaukšto
  • česnakas: 5 skiltelių
  • pipirų žirneliai: 1 šaukštelio
  • druska: 2 nubrauktų šaukštelių (galima ir daugiau)


Recepto paruošimas

1. kepta foliojje: Karką nuplauname ir nusausiname.

2. Tuomet kiekvieną nuluptą česnako skiltelę padaliname į keturias dalis.

3. Tada įpjauname karką ir į kiekvieną įpjovą kišame po gabaliuką česnako.

4. Sumaišome aliejų, garstyčias, pipirus, druską bei čiobrelius.

5. Mase įtriname karką, ją įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame maždaug 5 valandoms į šaldytuvą.

6. Po to karką vyniojame į foliją, dedame į kepimo formą.

7. Kepame maždaug 90 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

8.kepta aluje: Sumaišome alų, raudonėlius, kmynus bei kalendrą ir užpilame karką. Būtų gerai, karką kuo nors paslėgti.

9. Dedame į šaldytuvą ir marinuojame maždaug 12 valandų.

10. Po to puodą su marinatu ir karka dedame ant silpnos ugnies ir verdame maždaug 3 valandas.

11. Jeigu reikės įpilame vandens, kad karka nuolatos būtų šiek tiek po vandeniu.

12. Nulupame česnakų skilteles ir supjaustome griežinėliais.

13. Kai jau karka išverda, įpjauname ją bent jau 15 vietų, o į įpjovas kišame česnako gabaliukus.

14. Dabar galima karką įtrinti medumi bei garstyčiomis.

15. Karką dedame į gilesnę skardą, užpilame marinatu ir kepame maždaug 90 minučių iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: