Virta kepta karta orkaitėje su raugintais kopūstais

Kategorija: Mėsos patiekalai


Virta kepta karta orkaitėje su raugintais kopūstais

Paskelbė:
30 Rugsėjo 2022
Ar mėgstate ruošti kiaulienos karką? Man asmeniškai tai vienas skaniausių patiekalų iš kiaulienos, kurį galėčiau valgyti, kad ir kasdien. Šį kartą parodysiu Jums savo bene mylimiausią variantą kaip ją paruošti - apvirti vandenyje, o po to iškepti orkaitėje, patiekiant su raugintais kopūstais. Jeigu tokiu patiekalu ir negalima lepintis kiekvieną dieną, tai bent kartas nuo karto tai yra privaloma. Skonis yra tiesiog fantastiškai geras! 



Ingredientai



  • Apvirtoms ir iškeptoms karkoms:
    • kiaulienos karkos: 4
    • morkos: 4
    • svogūnai: 4
    • lauro lapai: 6
    • pipirai: 10 žirnelių
    • alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    •  česnakas: 4 skiltelių
    • garstyčių milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska
    • malti pipirai
  • Troškintų kopūstų garnyrui:
    • rūkyta šoninė: 200 gramų
    • rauginti kopūstai: 1 kilogrmao
    • morkos: 600 gramų
    • svogūnai: 2
    • pomidorų pasta: 4 valgomųjų šaukštų
    • baltojo vyno actas: 4 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • malti pipirai

Recepto paruošimas



1. Apvirta ir iškepta karka: Kiaulienos karkas dėkite į vandenį (vanduo turi apsemti karkas), kartu sudėkite ir morkas, svogūnus, pipirus žirneliais ir laurų lapelius. Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą ir virkite maždaug 90 minučių.
2. Tada indelyje sumaišykite alyvuogių aliejų, trintą česnaką, garstyčių miltelius, druską ir pipirus. Gautu mišiniu įtrinkite virtą kiaulienos karką.
3. Perkelkite karką į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 90 minučių.
4. Po to padidinkite orkaitės temperatūrą iki 220 laipsnių ir kepkite dar apie 20 minučių.
5. Raugintų kopūstų garnyras: Rūkytą šoninę supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje.
6. Kai jau šoninė apskrus ir išskirs riebalų, į keptuvę berkite susmulkintą svogūną, kepkite maždaug 3 minutes.
7. Tada į keptuvę berkite stambiai sutarkuotas morkas, kepkite dar kelias minutes.
8. Į keptuvę sudėkite raugintus kopūstus, pomidorų pastą, actą, druskos ir pipirų. Išmaišykite.
9. Į keptuvę pilkite vandens - tiek, kad vos apsemtų kopūstus.
10. Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą, uždenkite keptuvę ir troškinkite maždaug 60 minučių.
11. Troškintus raugintus kopūstus patiekite su iškeptomis karkomis ir skanaukite! :)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: