Teksasietiškai marinuoti šonkauliukai kepti orkaitėje
Kategorija: Mėsos patiekalai
Šitaip marinuoti iš iškepti šonkauliukai gaunasi kvapnūs, minkšti ir sultingi. Aš šį kartą rinkausi kiaulienos šonkauliukus, pirkau iš specializuotos mėsos parduotuvės, tad jie buvo labai mėsingi. Bet esu tikra, kad taip galima kepti ir jautienos šonkauliukus ir viskas pavyks puikiai.
Aš kepiau orkaitėje, bet galiu garantuoti, kad kepant grilyje irgi viskas bus tobulai.
1. Pirmiausia nuplautus bei nusausintus šonkauliukus supjaustome (kaulas su mėsa, kaulas su mėsa).
2. Tada į gilų indą sudedame maisto smulkintuvu smulkintus svogūnus, česnakus ir išlydytą medų.
3. Supilame sojų padažą, išspaustas citrinos sultis, pomidorų padažą ir alyvuogių aliejų.
4. Tuomet suberiame likusius prieskonius.
5. Marinatą gerai išmaišome.
6. Mano pačios turėti šonkauliukai buvo ganėtinai "mėsingi", tai, kad geriau iškeptų bei jie būtų minkštesni, prieš marinuojant juos lengvai dar pamušiau mėsos muštuku iš abiejų pusių.
7. Sudedame į indą su marinatu.
8. Apvartome, kad visa mėsa pasidengtų marinatu bei paliekame marinuotis parai. Kuo mažiau mėsingi šonkauliai, tuo trumpiau reikia marinuoti.
9. Po to orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros.
10. Šonkauliukus išdėliojame ant grotelių (po apačia padedame skardą su vandeniu, kad kepant bėgantis skystis nepridegtų).
11. Kepame orkaitėje pusvalandį. Patiekiame ir skanaujame!
12. Pastebėjimas: Mūsų šeimai skaniausiai iškeptus šonkauliukus patiekti su griežinėliais supjaustytais marinuotais svogūnais bei šviežiomis salotomis. Skanaus! :)
Aš kepiau orkaitėje, bet galiu garantuoti, kad kepant grilyje irgi viskas bus tobulai.
Ingredientai
- mėsingi šonkauliukai: 1 kilogramo (arba 2 kilogramų "kūdesnių")
- svogūnai: 2 didelių
- česnakas: 2 skiltelių
- tarkuoti krienai: 3 valgomųjų šaukštų
- stipraus skonio sojų padažas: 4 valgomųjų šaukštų
- aitriosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- medus: 2 valgomųjų šaukštų
- šviežias čiobrelis: 1 saujos
- šviežiai grūsti juodieji pipirai: 2 arbatinių šaukštelių
- citrinos sultys: 4 valgomųjų šaukštų
- druska: 2 arbatinių šaukštelių
- alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
- pomidorų padažas: 4 valgomųjų šaukštų (naudoju skirtą kepsniams - aštresnį)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nuplautus bei nusausintus šonkauliukus supjaustome (kaulas su mėsa, kaulas su mėsa).
2. Tada į gilų indą sudedame maisto smulkintuvu smulkintus svogūnus, česnakus ir išlydytą medų.
3. Supilame sojų padažą, išspaustas citrinos sultis, pomidorų padažą ir alyvuogių aliejų.
4. Tuomet suberiame likusius prieskonius.
5. Marinatą gerai išmaišome.
6. Mano pačios turėti šonkauliukai buvo ganėtinai "mėsingi", tai, kad geriau iškeptų bei jie būtų minkštesni, prieš marinuojant juos lengvai dar pamušiau mėsos muštuku iš abiejų pusių.
7. Sudedame į indą su marinatu.
8. Apvartome, kad visa mėsa pasidengtų marinatu bei paliekame marinuotis parai. Kuo mažiau mėsingi šonkauliai, tuo trumpiau reikia marinuoti.
9. Po to orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros.
10. Šonkauliukus išdėliojame ant grotelių (po apačia padedame skardą su vandeniu, kad kepant bėgantis skystis nepridegtų).
11. Kepame orkaitėje pusvalandį. Patiekiame ir skanaujame!
12. Pastebėjimas: Mūsų šeimai skaniausiai iškeptus šonkauliukus patiekti su griežinėliais supjaustytais marinuotais svogūnais bei šviežiomis salotomis. Skanaus! :)
Raktažodžiai:
sonkauliukai, svogunai, sonkauliai, marinuoti sonkauliai, cesnakas, krienai, soju padazas, ciobrelis, medus, druska, alyvuogiu aliejus, pomidoru padazas
Teksasietiškai paruošti kiaulienos šonkauliukai
Ant grotelių kepti avienos šonkauliukai
Apvirti ir kepti šonkauliukai
Dieviškai puikūs šonkauliukai
Orkaitėje kepti kiaulienos šonkauliukai su bulvytėmis
Orkaitėje kepti kiaulienos šonkauliukai su bulvytėmis
KALAKUTIENOS ŠAŠLYKAI
Šonkauliukai su imbieru
Sultingieji šonkauliukai
Kiaulienos sprandinės šašlykai su kiviais
Šašlykai majonezo marinate su paprikom
BBQ kiaulienos šonkauliai kepti orkaitėje
Kiaulienos sprandinės bbq kepsniai
Kepti ir rūkyti kiaulienos šonkauliai kamado kepsninėje
Kiauliėnos nugarinės kepnsiai kepti orkaitėje
Aštrūs vištienos sparneliai, kepti kamado
Saldžiarūgščiai marinuoti burokėliai
MARINUOTA KIAULIENOS ŠONINĖ SU BULVĖMIS
GARSTYČIŲ IR PARMEZANO PADAŽAS SALOTOMS
KINIŠKOS VIŠTIENOS SALOTOS
Kepta antis
Patys skaniausi orkaitėje kepti karšti sumuštiniai su tunu
Orkaitėje kepti grybų kotletai su svogūnais, česnakais ir džiūvėsėliais
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu