Kiaulienos karka su troškintais raugintais kopūstais

Kategorija: Kiauliena


Kiaulienos karka su troškintais raugintais kopūstais

Paskelbė:
31 Geg. 2020
Tai tikriausiai mano pats skaniausias būdas paruošti kiaulienos karką. Viskas būna suvalgytu iš pirmo prisėdimo, nes šeimai šis patiekalas labai patinka.

Ingredientai:


    • kiaulės karkos: 1
    • morkos: 2
    • saliero stiebai: 2
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • rozmarinas: 2 šakelių
    • šalavijas: 1 šakelės
    • prieskoniai kiaulienai
    • alyvuogių aliejus
    • raudonas sausas vynas
  • Taip pat:
    • rauginti kopūstai: 1 kilogramo
    • svogūnai: 1
    • aliejus
    • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • rūkytos šoninės odelės
    • karštas vanduo: 250 mililitrų
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)

  1. Recepto paruošimas:

  2. Pirmiausia keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apskrudinkite karką. Prieš dedant karką į keptuvę galite keliose vietose įpjauti odą.
  3. Tuomet morką, saliero stiebus, svogūną ir česnako skilteles susmulkinkite smulkintuvu ir viską sudėkite į keptuvę, kur jau kepa karka.
  4. Įdėkite rozmarino ir šalavijo šakeles, karką pabarstykite prieskoniais.
  5. Tada pilkite sauso raudono vyno, dar šiek tiek pakepkite.
  6. Karką su daržovėmis sudėkite į kepimo indą, uždenkite folija ir kepkite maždaug 90 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  7. Tada patikrinkite ir, jeigu mėsa dar nėra norimo minkštumo, kepkite toliau. Pabaigoje nuimkite foliją ir įjungę grilio režimą leiskite karkai apskrusti.
  8. Troškintiems kopūstams keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite smulkiai supjaustytą svogūną, pakepinkite, sudėkite kopūstus, šoninės odeles, pakepkite dar kelias minutes, tada užpilkite stiklinę karšto vandens, uždenkite ir leiskite troškintis maždaug 45 minutes.
  9. Pabaigoje sudėkite pomidorų padažą ir, jeigu kopūstai rūgštoki, įberkite šiek tiek cukraus.
  10. Iškepusią karką patiekite su troškintais raugintais kopūstais ir virtomis bulvėmis. Lepinkitės!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: