Kiaulienos karka su troškintais raugintais kopūstais
Kategorija: Kiauliena
Tai tikriausiai mano pats skaniausias būdas paruošti kiaulienos karką. Viskas būna suvalgytu iš pirmo prisėdimo, nes šeimai šis patiekalas labai patinka.
Ingredientai:
- kiaulės karkos: 1
- morkos: 2
- saliero stiebai: 2
- svogūnai: 1
- česnakas: 2 skiltelių
- rozmarinas: 2 šakelių
- šalavijas: 1 šakelės
- prieskoniai kiaulienai
- alyvuogių aliejus
- raudonas sausas vynas
- Taip pat:
- rauginti kopūstai: 1 kilogramo
- svogūnai: 1
- aliejus
- pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
- rūkytos šoninės odelės
- karštas vanduo: 250 mililitrų
- cukrus: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)
Recepto paruošimas:
- Pirmiausia keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apskrudinkite karką. Prieš dedant karką į keptuvę galite keliose vietose įpjauti odą.
- Tuomet morką, saliero stiebus, svogūną ir česnako skilteles susmulkinkite smulkintuvu ir viską sudėkite į keptuvę, kur jau kepa karka.
- Įdėkite rozmarino ir šalavijo šakeles, karką pabarstykite prieskoniais.
- Tada pilkite sauso raudono vyno, dar šiek tiek pakepkite.
- Karką su daržovėmis sudėkite į kepimo indą, uždenkite folija ir kepkite maždaug 90 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
- Tada patikrinkite ir, jeigu mėsa dar nėra norimo minkštumo, kepkite toliau. Pabaigoje nuimkite foliją ir įjungę grilio režimą leiskite karkai apskrusti.
- Troškintiems kopūstams keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite smulkiai supjaustytą svogūną, pakepinkite, sudėkite kopūstus, šoninės odeles, pakepkite dar kelias minutes, tada užpilkite stiklinę karšto vandens, uždenkite ir leiskite troškintis maždaug 45 minutes.
- Pabaigoje sudėkite pomidorų padažą ir, jeigu kopūstai rūgštoki, įberkite šiek tiek cukraus.
- Iškepusią karką patiekite su troškintais raugintais kopūstais ir virtomis bulvėmis. Lepinkitės!
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Vištiena orkaitėje su raugintais kopūstais
Jautienos troškinys su daržovėmis
Kiaušinius dažome natūraliai
Šlaunelių ir daržovių troškinys
Šventėms – tortas „Snickers“
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
VEGETARIŠKI KIBINAI SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Troškinti rauginti kopūstai su rūkytais šonkauliukais
Kiaušinių plaktienė su grietine ir kiaulienos smegenimis
Mėsos kukuliai su troškintais moliūgais
Skaniausias tortas Paukščių pienas
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
TROŠKINTI RAUGINTI KOPŪSTAI SU DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Raudonojo aksomo tortas
Ko negalima ir ką reikia daryti per savo gimimo dieną?
Tikras plovas ant laužo su aviena (arba jautiena ar kiauliena)
Kiaulienos sprandinės šašlykai marinuoti kefyre
Laikantis šių nesudėtingų taisyklių orchidėjos džiugins gausiais žiedais
Atradau trąšas, kurios nieko nekainavo, o prikėlė net silpniausius augalus
Vištienos šaltiena su daržovėmis.