Balzaminis vinegretas - mėsai marinuoti, keptoms daržovėms ir salotoms aplieti

Kategorija: Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas / Padažų, užpilų, pagardų receptai


Balzaminis vinegretas - mėsai marinuoti, keptoms daržovėms ir salotoms aplieti

Paskelbė:

Ingredientai

  • balzaminis actas: 30 mililitrų
  • alyvuogių aliejus: 60 mililitrų
  • citrinos sultys: iš 0,5 vnt (nėra būtina)
  • rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)
  • česnakas: 1 skiltelės (nėra būtina)
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • šviežiai malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia česnako skiltelę sutraiškykite ir pertrinkite kartu su druska.

2. Tuomet visus produktus dubenėlyje sumaišykite bei gerai suplakite šakute arba stipriai supurtykite indelyje su sandariu dangteliu. Druskos ir cukraus kristalai privalo būti ištirpę, aliejus ir actas - susijungę į emulsiją.

3. Padažą galite laikyti net savaitę arba kiek ilgiau šaldytuve, uždarame indelyje, prieš naudojant vėl gerai išplakame! Skanaus!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook

Raktažodžiai:

Padažai ir pagardai