Balzaminis vinegretas - mėsai marinuoti, keptoms daržovėms ir salotoms aplieti
Kategorija: Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas / Padažų, užpilų, pagardų receptai

Ingredientai
- balzaminis actas: 30 mililitrų
- alyvuogių aliejus: 60 mililitrų
- citrinos sultys: iš 0,5 vnt (nėra būtina)
- rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)
- česnakas: 1 skiltelės (nėra būtina)
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- šviežiai malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia česnako skiltelę sutraiškykite ir pertrinkite kartu su druska.
2. Tuomet visus produktus dubenėlyje sumaišykite bei gerai suplakite šakute arba stipriai supurtykite indelyje su sandariu dangteliu. Druskos ir cukraus kristalai privalo būti ištirpę, aliejus ir actas - susijungę į emulsiją.
3. Padažą galite laikyti net savaitę arba kiek ilgiau šaldytuve, uždarame indelyje, prieš naudojant vėl gerai išplakame! Skanaus!
Panašūs receptai

Balzaminis vinegretas - mėsai marinuoti, keptoms daržovėms ir salotoms aplieti

Medaus - garstyčių vinegretas daržovių salotoms

Padažas: Medaus - garstyčių vinegretas daržovių salotoms

Veganezas - veganiškas majonezes

Veganezas - naminis veganiškas majonezas su sojų pienu

Naminis majonezas su garstyčiomis

Paukštienos paštetas, greitas receptas

Naminis majonezas su garstyčiomis

Mėlynojo pelėsinio sūrio padažas

Dvi skanios, sveikos ir pikantiškos užtepėlės

Naminis barbeque - barbekiu padažas

Medaus ir garstyčių padažas salotoms