Balzaminis vinegretas - mėsai marinuoti, keptoms daržovėms ir salotoms aplieti
Kategorija: Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas / Padažų, užpilų, pagardų receptai
Ingredientai
- balzaminis actas: 30 mililitrų
- alyvuogių aliejus: 60 mililitrų
- citrinos sultys: iš 0,5 vnt (nėra būtina)
- rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)
- česnakas: 1 skiltelės (nėra būtina)
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- šviežiai malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia česnako skiltelę sutraiškykite ir pertrinkite kartu su druska.
2. Tuomet visus produktus dubenėlyje sumaišykite bei gerai suplakite šakute arba stipriai supurtykite indelyje su sandariu dangteliu. Druskos ir cukraus kristalai privalo būti ištirpę, aliejus ir actas - susijungę į emulsiją.
3. Padažą galite laikyti net savaitę arba kiek ilgiau šaldytuve, uždarame indelyje, prieš naudojant vėl gerai išplakame! Skanaus!
Panašūs receptai
Balzaminis vinegretas - mėsai marinuoti, keptoms daržovėms ir salotoms aplieti
Medaus - garstyčių vinegretas daržovių salotoms
Padažas: Medaus - garstyčių vinegretas daržovių salotoms
Veganezas - veganiškas majonezes
Veganezas - naminis veganiškas majonezas su sojų pienu
Naminis majonezas su garstyčiomis
Paukštienos paštetas, greitas receptas
Naminis majonezas su garstyčiomis
Mėlynojo pelėsinio sūrio padažas
Dvi skanios, sveikos ir pikantiškos užtepėlės
Naminis barbeque - barbekiu padažas
Medaus ir garstyčių padažas salotoms