Veganezas - naminis veganiškas majonezas su sojų pienu
Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Ingredientai
- dygminų (safflower), saulėgrąžų arba alyvuogių aliejus: 1 stiklinės + 2 valgomųjų šaukštų (280 mililitrų)
- sojos pienas: 0,5 stiklinės (125 mililitrų)
- klevų sirupas: 0,5 valgomojo šaukšto (arba agavos nektaras)
- jūros druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- dižono garstyčios: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- citrinos žievelės tarkučiai: žiupsnelio (nėra būtina)
- citrinos sultys: 1 arbatinio šaukštelio
- obuolių actas: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia suplakite visus nurodytus ingredientus, išskyrus citrinos sultis bei actą, iki vientisos purios masės.
2. Toliau plakite vidutinišku greičiu bei pamažėle sulašinkite actą ir citrinos sultis, kol masė sutirštėja. Išvis plakimas užtruks maždaug 10 minučių.
3. Sandariame indelyje, šaldytuve, veganezas išlieka šviežias maždaug 3-4 savaites arba tiek, kokia galiojimo data yra nurodyta ant naudojamo sojos pieno. Skanaus!
Panašūs receptai

Veganezas - veganiškas majonezes

Naminis majonezas su garstyčiomis

Naminis majonezas su garstyčiomis

Veganiškas - Indiškas palak tofu panyras su špinatais ir žirneliais

Balzaminis vinegretas - mėsai marinuoti, keptoms daržovėms ir salotoms aplieti

Žaliavalgiškas riešutų ir sėklų majonezas

Virtų pupelių užtepėlė

Veganiškas Tempė (Tempeh) "šašlykas" be glitimo keptas keptuvėje

Naminis avokadų majonezas (keto receptas)

Morkų humusas, keptas orkaitėje

Veganiškas šokoladinis pyragas (braunis)

Veganiškas parmezano sūris iš graikinių riešutų