Balzaminis vinegretas - mėsai marinuoti, keptoms daržovėms ir salotoms aplieti
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Tai nuostabus mišinys, kuris yra nepamainomas mėsai marinuoti, keptoms daržovėms bei salotoms aplieti, ypač jei salotose yra tam tikro kartumėlio, kaip pvz. graikinių riešutų, ridikėlių, gražgarsčių (arugula) arba radikijo (radicchio - burokėlių spalvos karčiosios salotos).
1. Pirmiausia česnako skiltelę sutraiškykite ir pertrinkite kartu su druska.
2. Tuomet visus produktus dubenėlyje sumaišykite bei gerai suplakite šakute arba stipriai supurtykite indelyje su sandariu dangteliu. Druskos ir cukraus kristalai privalo būti ištirpę, aliejus ir actas - susijungę į emulsiją.
3. Padažą galite laikyti net savaitę arba kiek ilgiau šaldytuve, uždarame indelyje, prieš naudojant vėl gerai išplakame! Skanaus!
Ingredientai
- balzaminis actas: 30 mililitrų
- alyvuogių aliejus: 60 mililitrų
- citrinos sultys: iš 0,5 vnt (nėra būtina)
- rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)
- česnakas: 1 skiltelės (nėra būtina)
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- šviežiai malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia česnako skiltelę sutraiškykite ir pertrinkite kartu su druska.
2. Tuomet visus produktus dubenėlyje sumaišykite bei gerai suplakite šakute arba stipriai supurtykite indelyje su sandariu dangteliu. Druskos ir cukraus kristalai privalo būti ištirpę, aliejus ir actas - susijungę į emulsiją.
3. Padažą galite laikyti net savaitę arba kiek ilgiau šaldytuve, uždarame indelyje, prieš naudojant vėl gerai išplakame! Skanaus!
Raktažodžiai:
actas, balzaminis actas, alyvuogiu aliejus, citrinos sultys, rudas cukrus, cesnakas, druska, pipirai, juodieji pipirai, vinegretas, balzaminis vinegretas
Medaus ir garstyčių padažas salotoms
Veganezas - veganiškas majonezes
Aviečių likeris
Ankštinės pupelės su grybais
Mėlynojo pelėsinio sūrio padažas
Orinukai (arba morengai)
Gaivios salotos su feta sūriu ir pomidorais
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU
Prancūziški karšti sumuštiniai orkaitėje
Orkaitėje keptos bulvės su sūriu
Saldžiarūgščiai burokėliai
Kokteilis Mimoza - Mimosa
GRYBŲ PADAŽAS MĖSAI
ŽALIAVALGIŠKA "BALTOJI MIŠRAINĖ"
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
Dovilės silkė su pomidorais plinta kaip virusas
Mišrainė "Olivje"
Traškūs - griežinėliais marinuoti agurkai su actu, svogūnais ir garstyčiomis
PUIKUS MARINATAS DARŽOVĖMS | RECEPTAS
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Pikantiški marinuoti agurkai
Naminis avokadų majonezas (keto receptas)
KALAKUTIENOS ARBA VIŠTIENOS "PASTRAMA"