Balzaminis vinegretas - mėsai marinuoti, keptoms daržovėms ir salotoms aplieti

Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai


Balzaminis vinegretas - mėsai marinuoti, keptoms daržovėms ir salotoms aplieti

Paskelbė:
15 Geg. 2022
Tai nuostabus mišinys, kuris yra nepamainomas mėsai marinuoti, keptoms daržovėms bei salotoms aplieti, ypač jei salotose yra tam tikro kartumėlio, kaip pvz. graikinių riešutų, ridikėlių, gražgarsčių (arugula) arba radikijo (radicchio - burokėlių spalvos karčiosios salotos).



Ingredientai



  • balzaminis actas: 30 mililitrų
  • alyvuogių aliejus: 60 mililitrų
  • citrinos sultys: iš 0,5 vnt (nėra būtina)
  • rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)
  • česnakas: 1 skiltelės (nėra būtina)
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • šviežiai malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia česnako skiltelę sutraiškykite ir pertrinkite kartu su druska.
2. Tuomet visus produktus dubenėlyje sumaišykite bei gerai suplakite šakute arba stipriai supurtykite indelyje su sandariu dangteliu. Druskos ir cukraus kristalai privalo būti ištirpę, aliejus ir actas - susijungę į emulsiją.
3. Padažą galite laikyti net savaitę arba kiek ilgiau šaldytuve, uždarame indelyje, prieš naudojant vėl gerai išplakame! Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: