Taip pagamintą majonezą galite laikyti šaldytuve, uždarytame indelyje iki savaitės. Pati gamindama naudojau rapsų aliejų.
Ingredientai
kiaušinių tryniai: 1
Dižono garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
bekvapis aliejus: 200 mililitrų
balto vyno actas: 1 valgomojo šaukšto
citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
druska
Recepto paruošimas
1. Pirmiausiai dideliame dubenyje plakimo šluotele plakite trynį. 2. Į jį sudėkite garstyčias ir paplakite. 3. Tuomet, pradėdami labai labai plona srovele, pilkite aliejų ir nuolat plakite. 4. Taip intensyviai plakdami įplakite visą aliejų, turėtų gautis geltona tirštos konsistencijos emulsija. 5. Pabaigoje įplakite actą, citrinos sultis ir druską. Skanaus!