Paukštienos paštetas, greitas receptas
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos / Padažų, užpilų, pagardų receptai
![Paukštienos paštetas, greitas receptas](/uploads/posts/2025-01/thumbs/paukstienos-pastetas-greitas-receptas___cover_webp_937_623.webp)
Ingredientai
- vištos, anties arba žąsies skilvelis + širdis + kepenėlės + kaklas + sparnelių galiukai: iš 1 paukščio
- lauro lapai
- kambario temperatūros sviestas: 100 gramų
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- juodieji pipirai: 4 žirnelių
- cukrus: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- česnakas: 1 skiltelės (nėra būtina)
- čiobrelis: kuokštelio (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia paukštienos kepenėles išvalykite nuo kietų gyslų, skilvelį nuo plėvių.
2. Mėsą nuplaukite, dėkit į puodą, apliekite vandeniu, pridėkite lauro lapelį, pipirus, česnako skiltelę bei čiobrelius, pasūdykite ir virkite maždaug 30-40 minučių.
3. Sultinį perkoškite per sietelį arba koštuvą - toks sultinys idealiai tiks greitai sriu
6. Saugokite šaldytuve ir vartokite iki savaitės. Kontaktuodamas su oru paštetas tamsėja bei džiūsta, neaplietą riebalais/želatinu paštetą reiktu suvartoti per tris dienas. Skanaus!
bai., padažui arba patiekalui pagardinti. Pašalinkite bei išmeskite lauro lapelį ir pipirus.
4. Tuomet mėsą atskirkite nuo kaulų bei dėkite į blenderio indą. Į blenderį pilkite maždaug 50-70 mililitrų sultinio (min. kiek reikia plakimui blenderyje), pridėkite cukraus, sviesto, malkite/plakite tiek, kad neliktų gumuliukų.
5. Tada išdėkite pašteto masę į mažą formelę arba dubenėlį, sandariai uždenkite plėvele, kad neliktų oro burbuliukų (arba galite aplieti žąsies riebalais/ tirpintu sviestu/ sultinyje ištirpintu želatinu).
Panašūs receptai
![Paštetas su antienos kepenėlėmis be brendžio](/uploads/posts/2025-01/thumbs/243736897_709072133339598_3266685096666413798_n.webp)
![Vištienos kepenėlių paštetas su spanguolėmis be brendžio](/uploads/posts/2025-01/thumbs/vistienos-kepeneliu-pastetas-su-spanguolemis-be-brendzio___cover_webp_937_672.webp)
![Naminis ančių kepenėlių paštetas](/uploads/posts/2025-01/thumbs/naminis-anciu-kepeneliu-pastetas.webp)
![Prancūziškas kepenėlių paštetas su džiovintomis slyvomis - geriausias receptas](/uploads/posts/2025-01/thumbs/132748885-005cdc12-76b2-4d7c-b3b9-f5dd3ed853c7.webp)
![Vištienos sriuba su makaronais ir bulvėmis](/uploads/posts/2022-04/medium/1651087449_vistienos-sriuba-su-makaronais-ir-bulvemis-medium.jpg)
![Keptos vištienos kepenėlės su svogūnais](/uploads/posts/2022-07/medium/1657038893_keptos-vistienos-kepeneles-su-svogunais-medium.jpg)
![Vištienos kepenėlių paštetas su voveraitėmis](/uploads/posts/2025-01/thumbs/1___extra_webp_962_908.webp)
![Šventinis vištienos kepenėlių paštetas](/uploads/posts/2024-12/thumbs/pastetas___cover_webp_898_638.webp)
![Šventinis vištienos kepenėlių paštetas](/uploads/posts/2025-01/thumbs/pastetas___cover_webp_898_638.webp)
![Vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu ir maltu muskato riešutu](/uploads/posts/2023-12/thumbs/1701640995_untitled.webp)
![Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais](/uploads/posts/2019-12/medium/1576157559_keptuveje-keptos-kepeneles-pievagrybiais-medium.jpg)
![Avinžirnių sriuba su vištiena](/uploads/posts/2022-07/medium/1657947588_avinzirniu-sriuba-medium.jpg)