Paukštienos paštetas, greitas receptas
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos / Padažų, užpilų, pagardų receptai

Ingredientai
- vištos, anties arba žąsies skilvelis + širdis + kepenėlės + kaklas + sparnelių galiukai: iš 1 paukščio
- lauro lapai
- kambario temperatūros sviestas: 100 gramų
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- juodieji pipirai: 4 žirnelių
- cukrus: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- česnakas: 1 skiltelės (nėra būtina)
- čiobrelis: kuokštelio (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia paukštienos kepenėles išvalykite nuo kietų gyslų, skilvelį nuo plėvių.
2. Mėsą nuplaukite, dėkit į puodą, apliekite vandeniu, pridėkite lauro lapelį, pipirus, česnako skiltelę bei čiobrelius, pasūdykite ir virkite maždaug 30-40 minučių.
3. Sultinį perkoškite per sietelį arba koštuvą - toks sultinys idealiai tiks greitai sriu
6. Saugokite šaldytuve ir vartokite iki savaitės. Kontaktuodamas su oru paštetas tamsėja bei džiūsta, neaplietą riebalais/želatinu paštetą reiktu suvartoti per tris dienas. Skanaus!
bai., padažui arba patiekalui pagardinti. Pašalinkite bei išmeskite lauro lapelį ir pipirus.
4. Tuomet mėsą atskirkite nuo kaulų bei dėkite į blenderio indą. Į blenderį pilkite maždaug 50-70 mililitrų sultinio (min. kiek reikia plakimui blenderyje), pridėkite cukraus, sviesto, malkite/plakite tiek, kad neliktų gumuliukų.
5. Tada išdėkite pašteto masę į mažą formelę arba dubenėlį, sandariai uždenkite plėvele, kad neliktų oro burbuliukų (arba galite aplieti žąsies riebalais/ tirpintu sviestu/ sultinyje ištirpintu želatinu).
Panašūs receptai











