Dvi skanios, sveikos ir pikantiškos užtepėlės
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Pamenu, kad vaikystėje nebuvau didelė anakardžių mėgėja. O dabar galiu juos valgyti ir valgyti. Net nežinau kodėl vaikystėje man jie nepatiko. Dabar juos ne tik valgau vienus, bet ir malu iki košytės su įvairiausiais ingredientais. Šitaip šį kartą pagaminsime ir dvi sveikas bei pikantiškas užtepėles. Labai rekomenduoju!
1. Raudona anakardžių užtepėlė: Gaminimas itin lengvas - visus nurodytus ingredientus sumalame maisto smulkintuvu. :)
2. Šviesi anakardžių užtepėlė: Gaminimas kaip ir pirmosios. Super paprasta. :)
3. Abi užtepėles galite tepti ir ant batono, ir ant krekerių, ir ant trapučių, ir ant ,"Raw Food" duonelių ir taip toliau. Aš jas kartais ir vienas valgau, nes skonis tikrai superinis.
Ingredientai
- Raudonai užtepėlei:
- mirkyti anakardžių riešutai: ~100 gramų (užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame)
- džiovinti pomidorai aliejuje: ~100 gramų (galima įdėti ir kiek daugiau)
- česnakas: 1 skiltelės
- čili prieskoniai (nėra būtina, tik jeigu mėgstate aštriau)
- Šviesiai anakardžių užtepėlei:
- mirkyti anakardžių riešutai: ~100 gramų (užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame)
- alyvuogės: ~100-150 gramų (galite irgi reguliuoti pagal savo skonį)
- česnakas: 1 skiltelės (nėra būtina)
- krapai (nėra būtina, bet jeigu norisi paįvairinti skonį)
Recepto paruošimas
1. Raudona anakardžių užtepėlė: Gaminimas itin lengvas - visus nurodytus ingredientus sumalame maisto smulkintuvu. :)
2. Šviesi anakardžių užtepėlė: Gaminimas kaip ir pirmosios. Super paprasta. :)
3. Abi užtepėles galite tepti ir ant batono, ir ant krekerių, ir ant trapučių, ir ant ,"Raw Food" duonelių ir taip toliau. Aš jas kartais ir vienas valgau, nes skonis tikrai superinis.
Raktažodžiai:
anakardziu riesutai, riesutai, uztepeles, pomidorai, cesnakai, cili pipirai, alyvuoges, krapai
Rūkytos lašišos ir anakardžių užtepėlė
SVEIKAS UŽKANDIS VAKARĖLIUI SU ANAKARDŽIŲ KREMU
Šokoladinis pyragas su anakardžių riešutais
ŽALIAVALGIŠKA "BALTOJI MIŠRAINĖ"
KALAKUTIENOS IR ANAKARDŽIŲ RIEŠUTŲ TROŠKINYS
Cukinijų salotos su riešutais
Iš kinų virtuvės: kalakutiena su anakardžių riešutais
Nekepti veganiški pyragaičiai su riešutų sviestu
Ožkos sūrio užtepėlė su žalumynais ir grietine
Keptos vištienos kepenėlės su svogūnais
Žaliavalgiškas riešutų ir sėklų majonezas
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
Balandėliai su faršu be ryžių su džiovintų baravykų padažu
Šviežiai rauginti agurkai
Keptuvėje - svieste kepti kalafiorai (žiediniai kopūstai)
Šiltos daržovių salotos su avinžirniais ir anakardžių padažu
Balti šaltibarščiai su česnaku
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA
Baklažanų suktinukai su riešutais
Jūros dumblių užkandis: sūrio skonio traškučiai
Šaltuoju būdu rauginti agurkai
Morkų chalva su kondensuotu pienu, riešutais ir razinomis
Virtų pupelių užtepėlė
Rūkytos sviestžuvės ir baklažanų užkandėlė