Padažas: Medaus - garstyčių vinegretas daržovių salotoms
Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai / Salotų, mišrainių receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Ingredientai
- obuolių arba vyno actas: 1 valgomojo šaukšto (5% stiprumo)
- citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
- medus: 1 valgomojo šaukšto
- dižono garstyčios: 1 valgomojo šaukšto (tinka vienalytės arba grūdėtos)
- alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia visus ingredientus, išskyrus aliejų, sumaišykite dubenėlyje.
2. Tada pilame aliejaus ir gerai suplakite šakute arba labai stipriai supurtykite indelyje su sandariu dangteliu. Druskos kristalai privalo būti ištirpę, aliejus ir actas - susijungę į emulsiją.
3. Padažą galite laikyti keletą dienų šaldytuve uždarame indelyje, prieš naudodami dar kartą gerai išplakite. Skanaus!
Panašūs receptai

Medaus - garstyčių vinegretas daržovių salotoms

Balzaminis vinegretas - mėsai marinuoti, keptoms daržovėms ir salotoms aplieti

Balzaminis vinegretas - mėsai marinuoti, keptoms daržovėms ir salotoms aplieti

Naminis majonezas su garstyčiomis

Naminis majonezas su garstyčiomis

Medaus ir garstyčių padažas salotoms

GARSTYČIŲ IR PARMEZANO PADAŽAS SALOTOMS

Gaivios salotos su feta sūriu ir pomidorais

Cezario salotų padažas su majonezu ir garstyčiomis

Labai aštrus čili pipirų padažas charisas

Granatų užpilas - padažas salotoms

Veganezas - veganiškas majonezes