Padažas: Medaus - garstyčių vinegretas daržovių salotoms

Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai / Salotų, mišrainių receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Padažas: Medaus - garstyčių vinegretas daržovių salotoms

Paskelbė:

Ingredientai

  • obuolių arba vyno actas: 1 valgomojo šaukšto (5% stiprumo)
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • medus: 1 valgomojo šaukšto
  • dižono garstyčios: 1 valgomojo šaukšto (tinka vienalytės arba grūdėtos)
  • alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
  • druska
  • pipirai


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia visus ingredientus, išskyrus aliejų, sumaišykite dubenėlyje.

2. Tada pilame aliejaus ir gerai suplakite šakute arba labai stipriai supurtykite indelyje su sandariu dangteliu. Druskos kristalai privalo būti ištirpę, aliejus ir actas - susijungę į emulsiją.

3. Padažą galite laikyti keletą dienų šaldytuve uždarame indelyje, prieš naudodami dar kartą gerai išplakite. Skanaus!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook