Cukinijų ir svogūnų mišrainė žiemai su paprikomis bei pomidorais
Kategorija: Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas

Ši cukinijų ir svogūnų mišrainė žiemai su paprikomis ir pomidorais yra puikus būdas išsaugoti vasaros daržoves ir mėgautis jomis šaltuoju sezonu. Mišrainė turi nuostabų skonį, kurį suteikia ne tik cukinijos, svogūnai ir pomidorai, bet ir česnakai bei aštrios paprikos. Tai itin paprastas ir skanus konservavimas, kuris tinka įvairiems patiekalams, tokiems kaip šaltos ar karštos užkandės, garnyrai ar net kaip pagrindinis patiekalas su mėsa.
Kodėl ši mišrainė naudinga sveikatai?
Cukinijos – puikus vandens ir skaidulų šaltinis, turintis mažai kalorijų, todėl padeda palaikyti sveiką svorį ir gerą virškinimą. Cukinijos taip pat turi antioksidantų, kurie padeda kovoti su uždegimais.
Svogūnai – turi daug naudingų fitocheminių medžiagų, kurios stiprina imunitetą, taip pat padeda reguliuoti kraujo spaudimą ir turi priešuždegiminių savybių. Svogūnai yra puikus vitamino C ir vitaminų B šaltinis.
Paprikos – yra ypač vertingos dėl didelio vitamino C kiekio, kuris stiprina imunitetą ir gerina odos sveikatą. Be to, paprikos turi antioksidantų, kurie padeda apsaugoti ląsteles nuo pažeidimų.
Pomidorai – puikus likopeno šaltinis, kuris padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir sumažina vėžio riziką. Pomidorai taip pat turi daug vitamino C, K ir folatų.
Česnakai – ne tik suteikia intensyvų skonį, bet ir turi priešuždegiminių bei antibakterinių savybių. Česnakai taip pat prisideda prie širdies ir kraujagyslių sveikatos.
Ingredientai
- cukinijos: 4 kilogramų
- svogūnai: 4 kilogramų
- paprikos: 4
- pomidorai: 4
- aitriosios paprikos: 4 (tik jei mėgstate aštriau, galite nedėti)
- cukrus: 400 gramų
- aliejus: 400 mililitrų
- actas: 2 stiklinės
- česnakas: 2 galvučių
- druska: 6 šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia cukinijas supjaustome nedideliais kubeliais.
2. Tuomet svogūnus supjaustome gana smulkiai arba tiesiog pusžiedžiais, čia jau kaip labiau Jums norisi.
3. Pomidorus bei paprikas susmulkiname nedideliais kubeliais. Viską sudedam į didelį puodą.
4. Tada česnakus bei čili pipirus sutriname iki košelės ir sudėkite į daržoves.
5. Daržoves užpilame aliejumi, cukrumi ir druska. Gerai išmaišome.
6. Užviriname ir verdame ant silpnos kaitros maždaug 20-25 minutes.
7. Prieš pat pabaigą supilame actą ir gerai išmaišome.
8. Dar karštą cukinijų ir svogūnų mišrainę sukrečiame į iškaitintus stiklainius ir užsukame švariais, sandariais dangteliais.
9. Stiklainius sudedame apverstus "aukštyn kojomis" (tai yra dangteliais žemyn) ir šiltai apklojame (aš tam naudoju žieminę kaldrą) ir paliekame bent keletui valandų, kad visiškai atvėstų. Skanaus!
Panašūs receptai











