Voveraitės žiemai - Marinatas

Kategorija: Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas / Grybų patiekalų receptai


Voveraitės žiemai - Marinatas

Paskelbė:

Šis receptas – puikus būdas išsaugoti šviežių voveraičių skonį ir aromatą visai žiemai. Marinavimas leidžia grybams išlaikyti savo skonį ir struktūrą, todėl šie konservuoti voveraitės bus puikus priedas prie daugelio patiekalų, tokių kaip troškiniai, sriubos ar net užkandžiai.


Kodėl šis receptas naudingas?


Voveraitės turi daug naudingų medžiagų, įskaitant baltymus, vitaminus D ir B, taip pat mineralus, kurie stiprina imunitetą ir kaulus. Dėl marinavimo procesų, voveraitės gali būti laikomos ilgiau, o jų skonis ir maistinės savybės išlieka. Actas ir prieskoniai taip pat padeda išlaikyti maistą, tuo pačiu suteikdami papildomą skonį.


Ingredientai

Marinatas voveraitėms:
  • vanduo: 4 stiklinių
  • 9% actas: 0,5 stiklinės
  • druska: 1 didelio šaukšto
  • cukrus: didelio šaukšto
Taip pat:
  • voveraitės
  • įvairūs prieskoniai: krapai, lauro lapeliai ar kt


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių voveraites virkite vandenyje maždaug 20 minučių. Išpilkite į kiaurasamtį, perpilkite su šaltu vandeniu.

2. Tuomet sudėkite atgal į puodą, užpilkite marinatu, sudėkite prieskonius bei maždaug 5 minutes apvirkite marinate.

3. Tada kartu su marinatu supilkite į stiklainiukus bei uždarykite žiemoti. Skanaus:)

4. Pastebėjimas: Voveraitės (lotyniškai Cantharellus) nesumaišykite su tomis kur miškais laksto... :)