Švelniai marinuotos voveraitės
Kategorija: Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas / Grybų patiekalų receptai
Švelniai marinuotos voveraitės – tai puikus būdas išsaugoti grybų skonį ir aromatą žiemai. Šis receptas leis mėgautis voveraitėmis ištisus metus, kad ir kokia šalta žiema būtų. Marinuoti grybai gali tapti puikia užkanda, garnyru ar net priedu prie pagrindinio patiekalo.
Kodėl šis receptas naudingas?
Voveraitės – ne tik skanūs, bet ir maistingi grybai, turintys daug baltymų, vitaminų B ir D, kurios padeda stiprinti imunitetą, pagerina odos būklę ir padeda kovoti su uždegimais. Be to, actas ir lauro lapai padeda pagerinti virškinimą, o pipirai turi antibakterinių savybių ir gerina medžiagų apykaitą.
Ingredientai
- voveraitės
- vanduo: 1 litro
- druska: 2 valgomųjų šaukštų
- cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- actas: 2 valgomųjų šaukštų
- pipirai: kelių grūdelių
- lauro lapai: kelių
- česnakas: 2-4 skiltelių
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia voveraites išvalykite ir nuplaukite.
2. Tuomet sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite vis nugraibydamos putas.
3. Išvirkite marinatą iš visų nurodytų komponentų, išskyrus actą.
4. Suberkite grybus į marinatą, pakaitinkite, kol užvirs ir pavirkite maždaug 5 minutes.
5. Po to supilkite actą, leiskite dar kartą užvirti ir grybus išpilstykite į iškaitintus stiklainius.
6. Apverskite stiklainiais "aukštyn kojomis", užklokite stora antklode ir leiskite atvėsti. Laukite žiemos ir skanaukite!