MARINUOTA DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ (ATSARGOS ŽIEMAI)
Kategorija: Marinatai
- cukinijos: 2 kilogramų
- paprikos: 500 gramų
- druska: 1 valgomojo šaukšto
- 9% actas: 150 gramų
- cukrus: 1 stiklinės
- saulėgrąžų aliejus: 1 stiklinės
- tradicinis (klasikinis) pomidorų padažas: 500 gramų
- Iš pradžių cukinijas nuplauname bei supjaustome kubeliais (jei cukinijos mažos, tai odelės nulupti nereikia, nes ji minkšta), pipirus perpjauname, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais.
- Tuomet viską dedame į didesnį puodą, beriame druską, cukrų, supilame aliejų ir padažą bei troškiname maždaug 40 minučių. Po to supilame actą, būtinai užviriniame.
- Karštą masę dedame į stiklainius, užsukame dangteliais, palaikome apvertus. Atvėsusius stiklainius padedame šaltai. Skanaujame!
- Pastebėjimas: Tai itin paprastai bei greitai paruošiamas valgis, o svarbiausia - gardus: gaunasi kaip mišrainė, labai tinkanti prie įvairių karštų patiekalų arba gaminant karštus ar kitus patiekalus (dedant į troškintą mėsą, sriubą - labai gardu).
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Salotos „Šviežios“ iš agurkų žiemai
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Šventėms – tortas „Snickers“
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Kiaušinius dažome natūraliai
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
Kopūstų blyneliai
Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto
Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto
VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
Jautienos antrekotas keptuvėje
Senoviškai marinuoti baravykai
Pikantiški 6 šašlykų receptai
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Mielinės spurgos su džemu
Purus cukinijų ir ryžių apkepas
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE