Saldžiarūgštis pomidorų padažas su razinomis, abrikosais ir paprikomis

Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai / Marinatai


Saldžiarūgštis pomidorų padažas su razinomis, abrikosais ir paprikomis

Paskelbė:
18 Rugsėjo 2024

Ingredientai

  • Pomidorai: 5 kg
  • Svogūnai: 1 kg
  • Saldžiosios paprikos: 2-3 vnt.
  • Čili pipirai: 3 vnt. (galima nedėti)
  • Cukrus: 400 g
  • Razinos: 100 g
  • Džiovinti abrikosai: 100 g
  • Druska: 3 v. š.
  • Česnakas: 1 galva
  • Actas: 1/2 stiklinės
  • Krakmolas: 3 v. š.



Recepto paruošimas

1. Pomidorai, svogūnai, paprikos (ir čili pipirai, jei pasirinksite juos naudoti), abrikosai bei razinos bus sumalami mėsmale, kad būtų sukurta vientisa konsistencija.

2. Į gautą masę įpilamas cukrus ir druska, viskas gerai išmaišoma ir virinama ant vidutinės ugnies apie 30 minučių, kol suminkštės visi ingredientai.

3. Po to, kai praėjo 30 minučių, suberiamas susmulkintas česnakas ir supilamas actas. Krakmolas yra atsargiai ištirpinamas šaltame vandenyje ir įmaišomas į padažą, nuolat maišant, kad nebūtų gumulėlių.

4. Padažas yra kaitinamas iki užvirimo, o tada dar karštas supilstomas į iškaitintus stiklainius.

5. Stiklainiai su padažu yra sandariai uždaromi ir sustatomi vėsioje, tamsioje patalpoje, kad padažas išsilaikytų ilgiau.

6. Skoniu šis padažas primena Uncle Bens saldžiarūgštį padažą.

7. Santrauka: „Saldžiarūgštis pomidorų padažas su razinomis, abrikosais ir paprikomis“ – tai patiekalas, kuriame susipina sveiki ir maistingi ingredientai, kaip pomidorai, abrikosai, razinos ir paprikos. Šis padažas yra puikus priedas prie įvairių patiekalų, o jo paruošimas yra gana paprastas. Jis suteikia daug naudos sveikatai dėl savo sudėtyje esančių antioksidantų ir vitaminų, tačiau svarbu kontroliuoti suvartojamą kiekį dėl pridėtinio cukraus kiekio.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: