Marinuoti baravykai (atsargos žiemai)
Kategorija: Grybų patiekalų receptai / Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas
Marinuoti baravykai – tai puikus pasirinkimas mėgstantiems tradicinį ir gaivų grybų skonį, kuriam suteikiamas ypatingas akcentas su marinuotu marinatu. Šis receptas paprastas ir greitas, tačiau suteikia nepamirštamą skonį, kurį galėsite mėgautis visą žiemą. Marinuoti baravykai puikiai tiks kaip užkandis, garnyras ar tiesiog šaldyti grybai, kurie papuoš jūsų stalą ir praturtins įvairius patiekalus.
Kodėl šis receptas naudingas sveikatai?
Baravykai yra vieni iš vertingiausių grybų, turintys daug baltymų ir mažai kalorijų. Juose gausu B grupės vitaminų, vitamino D, mineralo kalcio ir geležies, kurie padeda stiprinti kaulus, pagerina imuninę sistemą ir kraujotaką. Dėl mažo kalorijų kiekio, šie marinuoti baravykai yra ideali alternatyva, kai norite sveikai užkandžiauti arba praturtinti savo mitybą, nes jie taip pat padeda reguliuoti virškinimo funkcijas ir stiprina sveikatą
Ingredientai
- Baravykai
- Vanduo: 1 l
- Druska: 1,5 valg. š.
- Cukrus: 4 valg. š.
- 9% actas: 4 valg. š.
- Konservavimo prieskoniai
- Kvapieji pipirai
- Lauro lapai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia miške prisirinkite baravykų. Na, arba tiesiog jų nusipirkite.:)
2. Po to baravykus nuvalyti, virti apie 20min., gerai perplauti keliais vandenimis ir palikti nuvarvėti.
3. Tada marinatui vandenį užvirti su prieskoniais, druska bei cukrumi, pilkite actą, pavirti kelias minutes, sudėti baravykus, pavirti maždaug 5-10 minučių ir sudėti į iškaitintus stiklainius.
4. Tuomet užpilti marinatu iki pat viršaus, užsukti steriliais dangteliais, apversti ir apkloti šiltai kol atvės.
5. Žiemą galite mėgautis fantastišku skoniu. Skanaus!