Kaip gaminti voveraites? arba grietinėleje troškintos voveraitės

Kategorija: Grybų patiekalų receptai


Kaip gaminti voveraites? arba grietinėleje troškintos voveraitės

Paskelbė:

Grietinėlėje troškintos voveraitės – tai delikatesas, kuris sujungia grybų skonį ir švelnią grietinėlės tekstūrą. Šis patiekalas yra puikus tiek su mėsa, tiek kaip atskiras patiekalas, kadangi jis pasižymi sotumu ir išskirtiniu skoniu. Jei norite pasimėgauti skaniu ir lengvu patiekalu, voveraitės troškintos grietinėlėje bus puikus pasirinkimas.


Kodėl šis receptas naudingas?


Voveraitės turi daug naudingų savybių – jos gausios baltymų, vitaminų B ir D, taip pat turinčios mineralų, tokių kaip geležis ir manganas, kurie padeda stiprinti imunitetą ir gerina virškinimą. Grietinėlė suteikia švelnumo ir kremiškumo, taip pat yra puikus kalcio ir vitamino A šaltinis. Lašinukai suteikia patiekalui malonų rūkytą skonį, o svogūnai ir prieskoniai padeda išryškinti visų ingredientų skonį.


Ingredientai

  • voveraitės: ~5 stiklinių
  • sūdyti lašinukai: 100 gramų
  • liesa grietinėlė: 400 mililitrų
  • svogūnai: 2
  • aliejus: 3 šaukštų
  • miltai: 3 šaukštų
  • lydytas sūrelis: 100 gramų (panemunių pievų ar panašiai)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia grybus (voveraites) suberiame į sausą keptuvę ir troškiname, kol atsiras daug sulčių, maždaug 15 minučių.

2. Kitoje keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame susmulkintus lašinukus, apkepus suberiame susmulkintus svogūnus.

3. Po to juos sudedame į grybus, viską apibarstome miltais ir gerai permaišome.

4. Supilame grietinėlę ir kaitiname, kol užvirs.

5. Tada po šaukštą sudedame sūrį. Sumažiname ugnį ir troškiname maždaug 10 minučių.

6. Pagardiname druska, pipirais, muskato riešutu, petražolėmis ir šiek tiek čiobrelio. Patiekiame ir skanaujame!