Marinuoti grybai
Kategorija: Grybų patiekalai / Marinatai
Koks gi lietuviškas ruduo be grybų?! Šie marinuoti grybai yra fantastiški... o vyras juos įvertino tik pačiais geriausiais atsiliepimais!
1. Pirmiausia grybus nuvarvykite, nuplaukite bei apvirinkite maždaug 10-15 minučių.
2. Tuomet nukoškite ir praplaukite.
3. Po to į vandenį sudėkite visus marinatui nurodytus ingredientus (išskyrus actą), sudėkite apvirtus grybus ir užvirkite.
4. Užvirus, įpilkite actą ir maišydamos virkite maždaug 5-8 minutes.
5. Paskui supilkite į švarius stiklainius ir iškart gerai užsukite. Skanaus!
Ingredientai
- grybai
- Marinatui:
- vanduo: 2 litrų
- cukrus: 7 valgomųjų šaukštų
- druska: 4 arbatinių šaukštelių
- actas: 4 arbatinių šaukštelių
- lauro lapai
- pipirai
- garstyčių grūdeliai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia grybus nuvarvykite, nuplaukite bei apvirinkite maždaug 10-15 minučių.
2. Tuomet nukoškite ir praplaukite.
3. Po to į vandenį sudėkite visus marinatui nurodytus ingredientus (išskyrus actą), sudėkite apvirtus grybus ir užvirkite.
4. Užvirus, įpilkite actą ir maišydamos virkite maždaug 5-8 minutes.
5. Paskui supilkite į švarius stiklainius ir iškart gerai užsukite. Skanaus!
Raktažodžiai:
grybai, marinatas, marinuoti grybai, vanduo, cukrus, druska, actas, lauro lapai, pipirai, garstycios
Marinuoti kelmučiai - grybai
Marinuoti grybai žiemai
RECEPTAS: MARINUOTI GRYBAI
Baravykai marinuoti savo sultyse
Senoviškai marinuoti baravykai
Marinuoti baravykai 3
Česnakiniai grybai
Marinuoti baravykai
Marinuoti baravykai žiemai
Troškinta grybų mišrainė su daržovėmis
Pikantiški marinuoti agurkai
Saldžiarūgščiai marinuoti burokėliai
Troškinti grybai su sviestu, grietine ir svogūnais
Marinuoti agurkai
RYŽIŲ SRIUBA SU KREVETĖMIS IR GRYBAIS
Konservuotos keptos paprikos
VOVERAITĖS SU BULVĖMIS
Makaronai su grybais - voveraitėmis
Marinuota skumbrė
Keptuvėje kepti grybai su grietine ir bulvėmis
Bruknių padažas prie visko
Marinatas iš penkių
Lietiniai su grybų įdaru
Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto