Keptos voveraitės žiemai "Vasara stiklainyje"

Kategorija: Grybų patiekalai


Keptos voveraitės žiemai "Vasara stiklainyje"

Paskelbė:
07 Spalio 2022
Išmėginę šį voveraičių receptą žiemai, kitaip gaminti net nebenorėsite. Pamėginkite. :)



Ingredientai



  • voveraičių: 1 litro (apvirtų grybų svoris)
  • svogūnų: 3-4 (nedidelių)
  • česnako: 3-4 skiltelių
  • druskos: pagal skonį
  • pipirų: pagal skonį
  • petražolių: žiupsnelio jau supjaustytos žalumo
  • aliejaus: pagal poreikį

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia voveraitės porą minučių pavirkite, kad nuvirtų nešvarumai - nenuplauti žemės trupinėliai arba koks šapelis. Pavirus joms, visi likę nešvarumai iškils į paviršių su puta ir bus galima labai lengvai nugriebti.
2. Apvirtas voveraites nuplaukite kiaurasamtyje.
3. Kol voveraitės užvirs, nusiskutame svogūnus ir česnakus, susipjaustome petražoles.
4. Supjaustome ir sudedame į keptuvę su aliejumi. Įberiame druskos ir pipirų.
5. Sudedame nuvarvintas voveraites ir ant mažos ugnies pamaišydami kepame maždaug 15-20 minučių.
6. Per tą laiką išsikaitiname stiklainius.
7. Iškeptas voveraites sudedame į dar ganėtinai šiltus stiklainius, galite jas šiek tiek paspausti.
8. Iš keptuvės aliejaus pripilame, kad apsemtų voveraites.
9. Stiklainius sandariai uždarome. Laikome šaldytuve. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: