Keptos voveraitės žiemai "Vasara stiklainyje"
Kategorija: Grybų patiekalai
Išmėginę šį voveraičių receptą žiemai, kitaip gaminti net nebenorėsite. Pamėginkite. :)
1. Pirmiausia voveraitės porą minučių pavirkite, kad nuvirtų nešvarumai - nenuplauti žemės trupinėliai arba koks šapelis. Pavirus joms, visi likę nešvarumai iškils į paviršių su puta ir bus galima labai lengvai nugriebti.
2. Apvirtas voveraites nuplaukite kiaurasamtyje.
3. Kol voveraitės užvirs, nusiskutame svogūnus ir česnakus, susipjaustome petražoles.
4. Supjaustome ir sudedame į keptuvę su aliejumi. Įberiame druskos ir pipirų.
5. Sudedame nuvarvintas voveraites ir ant mažos ugnies pamaišydami kepame maždaug 15-20 minučių.
6. Per tą laiką išsikaitiname stiklainius.
7. Iškeptas voveraites sudedame į dar ganėtinai šiltus stiklainius, galite jas šiek tiek paspausti.
8. Iš keptuvės aliejaus pripilame, kad apsemtų voveraites.
9. Stiklainius sandariai uždarome. Laikome šaldytuve. Skanaus!
Ingredientai
- voveraičių: 1 litro (apvirtų grybų svoris)
- svogūnų: 3-4 (nedidelių)
- česnako: 3-4 skiltelių
- druskos: pagal skonį
- pipirų: pagal skonį
- petražolių: žiupsnelio jau supjaustytos žalumo
- aliejaus: pagal poreikį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia voveraitės porą minučių pavirkite, kad nuvirtų nešvarumai - nenuplauti žemės trupinėliai arba koks šapelis. Pavirus joms, visi likę nešvarumai iškils į paviršių su puta ir bus galima labai lengvai nugriebti.
2. Apvirtas voveraites nuplaukite kiaurasamtyje.
3. Kol voveraitės užvirs, nusiskutame svogūnus ir česnakus, susipjaustome petražoles.
4. Supjaustome ir sudedame į keptuvę su aliejumi. Įberiame druskos ir pipirų.
5. Sudedame nuvarvintas voveraites ir ant mažos ugnies pamaišydami kepame maždaug 15-20 minučių.
6. Per tą laiką išsikaitiname stiklainius.
7. Iškeptas voveraites sudedame į dar ganėtinai šiltus stiklainius, galite jas šiek tiek paspausti.
8. Iš keptuvės aliejaus pripilame, kad apsemtų voveraites.
9. Stiklainius sandariai uždarome. Laikome šaldytuve. Skanaus!
Raktažodžiai:
grybai, voveraites, cesnakai, svogunai, druska, pipirai, petrazoles, keptos voveraites, aliejus
Spageti makaronai su voveraičių padažu
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Marinuoti grybai žiemai
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
VOVERAITĖS SU BULVĖMIS
Rizotas su šviežia lašiša ir voveraitėmis
Bulvės su grybų ir spirgučių padažu
Su voveraitėmis troškintas triušis
Keptas upėtakis su voveraičių ir grietinėlės padažu
Cepelinai su silkės ir grybų įdaru
ŽEMAITIŠKI BLYNAI KITAIP (SU VOVERAITĖMIS)
Voveraičių tarta - pyragas su vištiena
Marinuoti grybai
Vištienos - voveraičių šventinis troškinys
KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS
Pica su voveraitėmis
Balandėliai su grybais ir kruopomis, kepti orkaitėje
Makaronai su grybais - voveraitėmis
Agurkų griežinėliai pomidorų padaže žiemai
Kriaušių kompotas žiemai su citrinomis
Naminių vynuogių sultys žiemai
Troškinta grybų mišrainė su daržovėmis
Skani baklažanų mišrainė su paprikomis, morkomis ir pomidorais