Marinuoti grybai žiemai

Kategorija: Grybų patiekalų receptai


Marinuoti grybai žiemai

Paskelbė:
Šiemet grybų mūsų miškuose tiesiog, todėl galima juos skanauti, kad ir kiekvieną dieną, paruoštus vis kitaip. Bet kad ir kaip norisi, ar nesinori, ateis žiemai ir grybai miškuose pasibaigs ir jų valgyti nebebus galima, na nebent prisiruošite jų atsargų žiemai! O pagal šį receptą tai padaryti itin paprasta. 



Ingredientai



  • grybai: kiek tilps į stiklainius

  • Marinatui:
    • vanduo: 1 litro
    • 9% actas: 100 gramų
    • druska: 2 šaukštų
    • cukrus: 2 šaukštų
    • lauro lapeliai
    • juodieji pipirai: kelių žirnelių
    • kvapieji pipirai: kelių žirnelių


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia atrinktus grybus nuplaukite, supjaustykite (jei labai mažai, pjaustyti nėra būtina) ir kiek nusausinkite.
2. Grybus sudėkite į verdantį vandenį. Kuo mažiau vandens sunaudosite šiame etape tuo daugiau išlaikysite grybų skonio. Virdami būtinai nugriebkite putas.
3. Baravykus, voveraites, lepšius ir kitus labiausiai vertinamus mūsų miškų grybus virkite maždaug 10-13 minučių.
4. Ūmėdes, gudukus ir kitus grybus, kurie reikalauja papildomo virimo, virkite maždaug 20-25 minutes.
5. Marinatas: Virinkite maždaug 5 minutes, actą supilkite tik prieš pat pabaigą.
6. Į marinatą dėkite apvirtus grybus ir pavirinkite maždaug 3-5 minutes.
7. Sudėkite į stiklainius grybus ir užpilkite likusį marinatą.
8. Užsukite steriliais dangteliais ir apverskite "aukštyn kojomis". Palaikykite kol pilnai atvės.
9. Po to laikykite vėsiai ir skanaukite!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook