Burokėlių mišrainė žiemai su svogūnais ir aliejumi
Kategorija: Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas

Ingredientai
- Virti burokėliai: 4 kg
- Svogūnai: 1 kg
- Aliejus: 1 stiklinė (apie 240 ml)
- Actas: 1 stiklinė (apie 240 ml)
- Cukrus: 1 stiklinė (apie 200 g)
- Druska: 1 valgomasis šaukštas (apie 20 g)
- Vanduo: 1 litras
Recepto paruošimas
1. Burokėlių paruošimas: nuplaukite burokėlius ir virkite juos, kol suminkštės.
2. Atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
3. Svogūnų paruošimas: nulupkite svogūnus ir supjaustykite juos pusžiedžiais.
4. Marinato paruošimas: dideliame puode sumaišykite vandenį, aliejų, actą, cukrų ir druską.
5. Užvirkite mišinį, nuolat maišydami, kad cukrus ir druska visiškai ištirptų.
6. Daržovių troškinimas: į verdantį marinatą sudėkite tarkuotus burokėlius ir pjaustytus svogūnus.
7. Sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 20 minučių, retkarčiais pamaišydami, kad daržovės gerai įsigertų marinato skonio.
8. Mišrainės konservavimas: paruoštą karštą mišrainę supilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite dangteliais ir leiskite atvėsti kambario temperatūroje.
9. Santrauka: Burokėlių mišrainė su svogūnais ir aliejumi – tai gardus ir maistingas pasirinkimas žiemos sezonui. Ji ne tik praturtins jūsų stalą ryškia spalva ir skoniu, bet ir suteiks organizmui reikalingų vitaminų bei mineralų. Laikydamiesi pateikto recepto ir patarimų, lengvai paruošite šį tradicinį patiekalą, kuris džiugins jus ir jūsų artimuosius visą žiemą.
Panašūs receptai











