Marinuoti burokėliai su cukinija, svogūnais ir aliejumi žiemai

Kategorija: Marinatai


Marinuoti burokėliai su cukinija, svogūnais ir aliejumi žiemai

Paskelbė:
26 Rugsėjo 2024

Ingredientai

  • Burokėliai: 3 kg. (virti)
  • Cukinijos: 2 kg.
  • Svogūnai: 1 kg.
  • Aliejus: 200 ml.
  • Cukrus: 200-250 gr.
  • Actas: 200 ml.
  • Druska: 2 valg.š. (su kaupu)
  • Česnakas: 2 didelės galvos
  • Malti juodieji pipirai: 1 arb.š.
  • Aitrioji paprika: 1 vnt.



Recepto paruošimas

1. Burokėlius ir cukinijas sutarkuoti burokine tarka.

2. Svogūnus supjaustyti plonais pusžiedžiais.

3. Į didelė puodą įpilti aliejaus, sudėti svogūnus ir kepti kelias minutes vis pamaišant, kol svogūnai suminkštės.

4. Svogūnams apkepus, į puodą sudėti burokėlius ir cukinijas, suberti cukrų ir druską. Išmaišyti ir leisti užvirti. Tuomet vis pamaišant virti 10 min.

5. Daržovėms apvirus, į puodą supilti actą ir dar pavirti 5 min.

6. Tuomet į puodą suberti smulkiai supjaustytas česnako skilteles, čili pipirą ir maltus juoduosius pipirus. Išmaišyti ir patroškinti apie 5 min.

7. Paruoštas daržoves sudėti į iškaitintus stiklainius ir užsukti dangtelius.

8. Leisti atvėsti kambario temperatūroje.

9. Atvėsus daržoves laikyti tamsioje, vėsioje patalpoje.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: