Salotos „Šviežios“ iš agurkų žiemai
Kategorija: Marinatai
Konservantais šiame recepte bus česnakas ir actas. Dėka to išsaugojamas natūralus daržovių skonis, ir žiemą salotos kvepės beveik kaip iš šviežių agurkų.
Puikios druskos ir cukraus proporcijos daro jas saldokas. Ir labai didelis šio užkandžio pliusas yra kad viskas daroma maksimaliai paprastai ir labai greitai. Visam procesui kartu su pasiruošimu jums išeis ne daugiau 40 min.
Ingredientai:
– 3 kg agurkų
– ¼ kg svogūnų
– 1 stiklinė cukraus
– 100 g stambios druskos
– 150 ml acto
– 200-250 g česnako
Kaip paruošti „Šviežias“ salotas žiemai
Šviežių salotų ruošimui renkamės tvirtus, nedidelius agurkus.
Pjaustome juos griežinėliais, ne storesniais nei 1 cm.
Galima net sukapoti juos į dvigubai mažesnius.
Dedame juos į patogų puodą ar dubenį.
Svarbiausia, kad jums būtų patogu šiame inde maišyti komponentus. Nuluptas svogūno galvutes pjaustome plonais pusžiedžiais ar šiaudeliais.
Česnako skilteles nulupame ir smulkiname iki faršo konsistencijos. Tai galima padaryti, praleidus juos pro presą arba smulkiai smulkiai sukapoti peiliu.
Beriame druską ir cukrų.
Įpilame 9% actą. Galima naudoti ir 6%.
Kruopščiai permaišome, galima maišyti rankomis.
Dabar reikia leisti agurkėlių salotoms permirkti savo sultyse ir aromatuose, tam jas paliekame vėsioje vietoje 1-2 val.
Iš anksto ruošiame tarą konservavimui. Ją reikia be tik išplauti, bet ir išsterilizuoti.
Į sausus karštus stiklainius dedame salotas ir iškart juos užsukame.
Puikios druskos ir cukraus proporcijos daro jas saldokas. Ir labai didelis šio užkandžio pliusas yra kad viskas daroma maksimaliai paprastai ir labai greitai. Visam procesui kartu su pasiruošimu jums išeis ne daugiau 40 min.
Ingredientai:
– 3 kg agurkų
– ¼ kg svogūnų
– 1 stiklinė cukraus
– 100 g stambios druskos
– 150 ml acto
– 200-250 g česnako
Kaip paruošti „Šviežias“ salotas žiemai
Šviežių salotų ruošimui renkamės tvirtus, nedidelius agurkus.
Pjaustome juos griežinėliais, ne storesniais nei 1 cm.
Galima net sukapoti juos į dvigubai mažesnius.
Dedame juos į patogų puodą ar dubenį.
Svarbiausia, kad jums būtų patogu šiame inde maišyti komponentus. Nuluptas svogūno galvutes pjaustome plonais pusžiedžiais ar šiaudeliais.
Česnako skilteles nulupame ir smulkiname iki faršo konsistencijos. Tai galima padaryti, praleidus juos pro presą arba smulkiai smulkiai sukapoti peiliu.
Beriame druską ir cukrų.
Įpilame 9% actą. Galima naudoti ir 6%.
Kruopščiai permaišome, galima maišyti rankomis.
Dabar reikia leisti agurkėlių salotoms permirkti savo sultyse ir aromatuose, tam jas paliekame vėsioje vietoje 1-2 val.
Iš anksto ruošiame tarą konservavimui. Ją reikia be tik išplauti, bet ir išsterilizuoti.
Į sausus karštus stiklainius dedame salotas ir iškart juos užsukame.
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Labai skanios spurgos
Greitas Obuolių pyragas
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Šventėms – tortas „Snickers“
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
MARINUOTA DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ (ATSARGOS ŽIEMAI)
Garsus Vienuolio receptas: padeda išnaikinti vėžines ląsteles ir stiprina imunitetą!
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Raudonojo aksomo tortas
Kepenėlių salotos su daržovėmis
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS
Tai bent gėrimas! Valo organizmą, normalizuoja spaudimą, stiprina nagus
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
GREITAS ŠPROTŲ UŽKANDIS
ŽALIOSIOS SALOTOS SU LAŠIŠA
Neįtikėtinai skanūs kotletai ir nei gramo mėsos
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Žydinčių pomidorų tręšimas. Atskleistos visos paslaptys