Mano skaniausia naminė adžika žiemai

Kategorija: Marinatai


Mano skaniausia naminė adžika žiemai

Paskelbė:
12 Rugsėjo 2024

Ingredientai

  • "mėsingi" pomidorai: 2 kilogramų
  • raudonosios paprikos: 700 gramų
  • čili pipiriukai: 200 gramų
  • morkos: 3 (vidutinio dydžio)
  • česnakas: 0,5 didesnės galvutės (arba 1 mažesnė)
  • svogūnai: 1
  • petražolių šaknys: 1 nedidukės
  • aliejus (kepimui)
  • cukrus: 0,5 stiklinės
  • druska: 3 valgomųjų šaukštų
  • 10% actas: 0,5 stiklinės



Recepto paruošimas

1. Iš pradžių nuluptus svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais.

2. Sudėkite į puodą storu dugnu ir pakepinkite ant šlakelio aliejaus su tarkuotomis morkomis ir tarkuota petražolės šaknimi.

3. Kai jau morkos suminkštėja, sudėkite išvalytas tarkuotas arba smulkiai supjaustytas raudonąsias paprikas ir čili pipiriukus.

4. Kai nugaruoja šiek tiek sulčių sudėkite smulkiai supjaustytus pomidorus (rekomenduoju pomidorus nublanširuoti).

5. Kartas nuo karto pamaišydamos troškinkite daržoves kol išgaruos pomidorų sultys ir liks tiršta daržovių košė.

6. Įspauskite pabaigoje česnako skilteles, sudėkite cukrų, druską ir supilkite actą.

7. Užvirinkite, pavirkite maždaug 10 minučių. Paragaukite (pagal savo skonį galite dar įberti prieskonių) ir supilstykite į iškaitintus stiklainius.

8. Gerai užsukite, apverskite dangteliais į apačią ir palikite kol atvės.

9. Padėkite į lentynėlę ir laukite žiemos arba sunaudokite iškart!

10. Patarimas: Kad nereikėtų pjaustyti ir tarkuoti daržovių galite jas tiesiog sumalti malimo mašinėle (šis gal net geresnis variantas dėl čili pipiriukų, nes po to visą dieną palietus pirštus liežuviu vis dar jaučiasi aštrumas, nors rankas ploviau daugybe kartų) arba reikia užsidėti pirštines).


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: