Slyvų ir persikų uogienė
Kategorija: Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas
Ingredientai
- Persikai: 500 g.
- Geltonosios slyvos: 500 g.
- Žaliosios citrinos: 2 vvnt.
- Uogienių cukrus: 500 g.
- švieži citrininių bazilikų lapeliai: žiupsnelis
Recepto paruošimas
1. Persikus perlieti verdančiu vandeniu, nulupti odelę ir supjaustyti mažais gabaliukais. Slyvas taip pat supjaustyti smulkiai. Žaliąsias citrinas gerai nuplauti, nutarkuoti žievelę ir išspausti sultis.
2. Pjaustytus vaisius sudėti į puodą ir sumaišyti su citrinų sultimis bei nutarkuota žievele. Užvirinti ant mažos kaitros nuolat maišant ir pavirinti, kol vaisiai sukris.
3. Vaisiams suvirus, į puodą suberti uogienių cukrų ir gerai išmaišius dar pavirti apie 5–10 minučių. Suberti bazilikų lapelius.
4. Uogienę supilstyti į sterilius stiklainius ir užsukti.
Panašūs receptai
Naminis braškių ir kivių marmeladas
Marinuoti burokėliai su cukinija, svogūnais ir aliejumi žiemai
Paprasta ir skani slyvų uogienė
Juodųjų serbentų ir bananų uogienė
Aviečių uogienė su citrinos sultimis
Universalus marinatas mėsai ir paukštienai kepant ant grilio - labai skanus!
Marinuoti baravykai 3
Slyvų kompotas žiemai
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Senoviškai marinuoti baravykai
Skaniausias alyvuogių marinatas su medumi ir česnakais
Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto