Slyvų ir persikų uogienė
Kategorija: Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas

Ingredientai
- Persikai: 500 g.
- Geltonosios slyvos: 500 g.
- Žaliosios citrinos: 2 vvnt.
- Uogienių cukrus: 500 g.
- švieži citrininių bazilikų lapeliai: žiupsnelis
Recepto paruošimas
1. Persikus perlieti verdančiu vandeniu, nulupti odelę ir supjaustyti mažais gabaliukais. Slyvas taip pat supjaustyti smulkiai. Žaliąsias citrinas gerai nuplauti, nutarkuoti žievelę ir išspausti sultis.
2. Pjaustytus vaisius sudėti į puodą ir sumaišyti su citrinų sultimis bei nutarkuota žievele. Užvirinti ant mažos kaitros nuolat maišant ir pavirinti, kol vaisiai sukris.
3. Vaisiams suvirus, į puodą suberti uogienių cukrų ir gerai išmaišius dar pavirti apie 5–10 minučių. Suberti bazilikų lapelius.
4. Uogienę supilstyti į sterilius stiklainius ir užsukti.
Panašūs receptai

Naminis braškių ir kivių marmeladas

Marinuoti burokėliai su cukinija, svogūnais ir aliejumi žiemai

Paprasta ir skani slyvų uogienė

Juodųjų serbentų ir bananų uogienė

Aviečių uogienė su citrinos sultimis

Universalus marinatas mėsai ir paukštienai kepant ant grilio - labai skanus!

Marinuoti baravykai 3

Slyvų kompotas žiemai

Pikantiški 6 šašlykų receptai

Senoviškai marinuoti baravykai

Skaniausias alyvuogių marinatas su medumi ir česnakais

Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto