Slyvų ir persikų uogienė

Kategorija: Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas


Slyvų ir persikų uogienė

Paskelbė:

Ingredientai

  • Persikai: 500 g.
  • Geltonosios slyvos: 500 g.
  • Žaliosios citrinos: 2 vvnt.
  • Uogienių cukrus: 500 g.
  • švieži citrininių bazilikų lapeliai: žiupsnelis



Recepto paruošimas

1. Persikus perlieti verdančiu vandeniu, nulupti odelę ir supjaustyti mažais gabaliukais. Slyvas taip pat supjaustyti smulkiai. Žaliąsias citrinas gerai nuplauti, nutarkuoti žievelę ir išspausti sultis.

2. Pjaustytus vaisius sudėti į puodą ir sumaišyti su citrinų sultimis bei nutarkuota žievele. Užvirinti ant mažos kaitros nuolat maišant ir pavirinti, kol vaisiai sukris.

3. Vaisiams suvirus, į puodą suberti uogienių cukrų ir gerai išmaišius dar pavirti apie 5–10 minučių. Suberti bazilikų lapelius.

4. Uogienę supilstyti į sterilius stiklainius ir užsukti.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook