Nugarinės kepsneliai orkaitėje užkepti su daržovėmis ir sūriu

Kategorija: Kiauliena


Nugarinės kepsneliai orkaitėje užkepti su daržovėmis ir sūriu

Paskelbė:
12 Rugsėjo 2024

Ingredientai

  • Kiaulienos nugarinės pjausniai: 4 vnt.
  • Prieskoniai: mėgstami
  • Aliejus: 2 valg. š.
  • Morkos: 2 vnt. (didesnės)
  • Svogūnas: 1 vnt.
  • Raudonoji paprika: 1 vnt.
  • Pomidorų padažas: 2-3 valg. š.
  • Fermentinis sūris: didelė sauja



Recepto paruošimas

1. Pjausnius šiek tiek pamušti, kad mėsa būtų minkštesnė. Juos apiberti prieskoniais ir užpilti aliejaus. Išmaišyti taip, kad pasidengtų visi pjausniai.

2. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir dėti kepsnius kepti 15 min.

3. Kol mėsa kepa, morkas sutarkuoti, svogūną sukapoti, papriką supjaustyti juostelėmis. Daržoves apkepti keptuvėje. Nekepti ilgai, daržovės turi tik šiek tiek suminkštėti. Dėti pomidorų padažo, išmaišyti ir nuimti nuo kaitros.

4. Pjausnius ištraukti iš orkaitės, ant jų išdėlioti apkeptas daržoves ir viską apibarstyti sūriu. Kepimo skardą grąžinti į orkaitę ir kepti apie 10 min.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: