Kiauliėnos nugarinės kepnsiai kepti orkaitėje
Kategorija: Mėsos patiekalai / Kiauliena
Labai sotūs ir itin skanūs kiaulienos nugarinės kepsniai iškepti orkaitėje su bulvėmis.
1. Pirmiausia į dubenėlį sutarkuokite česnako skilteles, įpilkite alyvuogių aliejaus, berkite kvapiuosius pipirus, čiobrelius, raudonėlius, maltą saldžiąją papriką ir gerai išmaišykite.
2. Kiaulienos nugarinės gabalą supjaustykite (man pavyko padalinti į aštuonis gabaliukus).
3. Tada kiekvieną jų lengvai pamuškite mėsos muštuku ir ištepkite pasiruoštu marinatu.
4. Sudėkite į indą ir dėkite į šaldytuvą bent jau 2-3 valandoms, o idealiausia visai nakčiai.
5. Po to kepimo indą ištepkite sviestu.
6. Pabarstykite stambia druska, dėkite nuskustas skiltelėmis supjaustytas bulves, marinuotus kiaulienos nugarinės gabaliukus ir užpilkite sultiniu.
7. Jeigu Jūsų orkaitė linkusi kaisti netolygiai, kepimo indą uždenkite su folija.
8. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 80 minučių.
9. Kepimo pabaigoje nuimkite foliją ir dar pakepkite maždaug 10-15 minučių.
10. Patiekdami nepamirškite savo mėgstamų salotų ir padažo. Skanaujam!
Ingredientai
- Kiaulienos kepsniams:
- kiaulienos nugarinė su šonkauliais: 1,5 kilogramo
- stambi druska: 2 valgomųjų šaukštų
- Marinatui:
- alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
- česnakas: 4 skiltelių
- malti kvapieji pipirai: žiupsnelio
- malta saldžioji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
- čiobrelis: žiupsnelio
- raudonėlis: žiupsnelio
- Papildomai:
- sviestas (kepimo indo patepimui)
- sultinys: 200 mililitrų
- bulvės: ~8-10 (jei norite patiekti su jomis)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į dubenėlį sutarkuokite česnako skilteles, įpilkite alyvuogių aliejaus, berkite kvapiuosius pipirus, čiobrelius, raudonėlius, maltą saldžiąją papriką ir gerai išmaišykite.
2. Kiaulienos nugarinės gabalą supjaustykite (man pavyko padalinti į aštuonis gabaliukus).
3. Tada kiekvieną jų lengvai pamuškite mėsos muštuku ir ištepkite pasiruoštu marinatu.
4. Sudėkite į indą ir dėkite į šaldytuvą bent jau 2-3 valandoms, o idealiausia visai nakčiai.
5. Po to kepimo indą ištepkite sviestu.
6. Pabarstykite stambia druska, dėkite nuskustas skiltelėmis supjaustytas bulves, marinuotus kiaulienos nugarinės gabaliukus ir užpilkite sultiniu.
7. Jeigu Jūsų orkaitė linkusi kaisti netolygiai, kepimo indą uždenkite su folija.
8. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 80 minučių.
9. Kepimo pabaigoje nuimkite foliją ir dar pakepkite maždaug 10-15 minučių.
10. Patiekdami nepamirškite savo mėgstamų salotų ir padažo. Skanaujam!
Raktažodžiai:
kiauliena, nugarine, kepsniai, nugarines kepsniai, kiaulienos kepsniai, sonkauliai, paprika, ciobrelis, raudonelis, sultinys, bulves
Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis
Kiaulienos nugarinės marinatas
KIAULIENOS KEPSNIAI SU ČESNAKU IR ŽOLELĖMIS
Natūralus kiaulienos muštinis
Tobulai skanūs kiaulienos kepsniukai
Gruziniški kepsniai
Kiaulienos nugarinės suktinukai su grybais
Karbonadas, užkeptas orkaitėje
MARINUOTA KIAULIENOS ŠONINĖ SU BULVĖMIS
KIAULIENOS ZRAZAI SU GRYBAIS
Teksasietiškai paruošti kiaulienos šonkauliukai
Graikiški kalakutienos kukuliai su mėsa
kiaulienos kukuliukai su varške ir grietinėlės padažu
KIAULIENOS SUKTINUKAI SU FETA SŪRIU
Kiaulienos aštrus marinatas
KIAULIENOS SPRANDINĖS KEPSNIAI, KEPTI PIENE SU BULVIŲ KROKETAIS
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU
Greitas kiaulienos troškinys su pupelėmis
KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS
Kiaulienos iešmeliai orkaitėje
Pikantiški kiaulienos iešmeliai
KIAULIENOS KEPSNYS SU SVOGŪNŲ PADAŽU
Triušienos vėrinukai su paprika ir pievagrybiais