KIAULIENOS KEPSNIAI SU ČESNAKU IR ŽOLELĖMIS
Kategorija: Kiauliena
- kiaulienos nugarinės: 1,2 kilogramo (jeigu su kaulu, prireiks 2 kilogramų)
- česnako: 1 galvos
- čiobrelio, rozmarino, raudonėlio - po 1 arbatinį šaukštelį
- druskos: 2 arbatinių šaukštelių
- įvairių pipirų mišinio: 0,5 arbatinio šaukštelio
- augalinio aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
- Iš pradžių žoleles kartu su česnako skiltelėmis sutrinkite blenderiu. Tuomet supilkite aliejų, dėkite druskos ir pipirų bei dar kartelį pertrinkite.
- Tuomet kiaulienos nugarinę supjaustykite kepsneliais bei ištrinkite prieskoniais. Dėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą bei dėkite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Po 20 minučių kepimo primažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių bei kepkite dar maždaug 20 min. Jei kepsite visą nugarinę, nesupjaučiusios kepsneliai, tada prireiks kepti maždaug ~90 minučių. Patiekite ir mėgaukitės.:)
- Pastebėjimas: Galite kepti tiek visą nugarinę, tiek supjaustytą kepsneliais - čia jau kaip Jums labiau patinka. Jeigu labiau skubate - kepsneliai iškeps greičiau.
Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis
Kiaušinius dažome natūraliai
KIAULIENOS SPRANDINĖS KEPSNIAI, KEPTI PIENE SU BULVIŲ KROKETAIS
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
KIAULIENOS ZRAZAI SU GRYBAIS
Kiaulienos nugarinės suktinukai su grybais
Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis
GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
VOKIŠKI JAUTIENOS (ARBA KIAULIENOS) SUKTINUKAI
Gruziniški kepsniai
TAILANDIETIŠKI ŽUVIES KEPSNELIAI
KALAKUTIENOS KEPSNELIAI SU POMIDORŲ IR PAPRIKŲ PADAŽU
TURKIŠKI MALTINUKAI SU BULVĖMIS
KIAULIENOS KEPSNYS SU SVOGŪNŲ PADAŽU
ŽIRNELIŲ SRIUBA SU KOKOSŲ PIENU
Vištienos galantinas. Įdaryta višta.
KEPTŲ MOLIŪGŲ SRIUBA SU VIŠTIENOS KUKULIAIS
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
KALAKUTIENOS IR ANAKARDŽIŲ RIEŠUTŲ TROŠKINYS
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu