PICOS PADAS PAGAL VIRTUVĖS MITŲ GRIOVĖJUS
Kategorija: Makaronai, pica
Labai seniai nekepiau plonapadės picos namie. Šiandien paprašyta nusprendžiau vėl ją kepti. Kadangi iki šiol tešla likdavau nepatenkinta, nusprendžiau paieškoti knygose. Ši - iš VMG 7 ingredientai draugams. Tešla tikrai labai smagiai minkosi, gerai kočiojasi. Rekomenduoju jei niekaip nepavyksta atrasti skanios tešlos.
1 pica (2 porcijos):
100ml pieno
1,25 stiklinės miltų 405D tipo (stiklinė - 250ml)
2g sausų mielių
0,5 valg. š. cukraus
žiupsnelis druskos
2,5 valg. š. aliejaus
keletas petražolių lapelių (nebūtina, galima keisti kitomis žolelėmis, alyvuogėmis ar dar kuo)
Viršui:
2 valg. š. pomidorų padažo
50g sūrio
2 griežiniai kumpio
1 marinuotas agurkėlis
6 alyvuogės
1 pievagrybis
Pieną pašildykite, kad būtų šiltas. Suberkite į jį trečdalį miltų, mieles, cukrų, druską, supilkite aliejų, suberkite susmulkintus petražolių lapelius. Išmaišykite. Suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Tešlą palikite pakilti šiltoje vietoje apie 30 minučių.
Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių.
Ant lengvai pamiltuoto stalo iškočiokite tešlą, ją perkelkite į skardą išklotą kepimo popieriumi.
Aptepkite pomidorų padažu, užtarkuokite sūrio, uždėkite pasmulkinto kumpio, agurko, pievagrybių griežinėlių, per pusę perpjautų alyvuogių.
Kepkite apie 10 minučių, kol kraštai gražiai parus, o sūris ištirps.
Skanaus :)
1 pica (2 porcijos):
100ml pieno
1,25 stiklinės miltų 405D tipo (stiklinė - 250ml)
2g sausų mielių
0,5 valg. š. cukraus
žiupsnelis druskos
2,5 valg. š. aliejaus
keletas petražolių lapelių (nebūtina, galima keisti kitomis žolelėmis, alyvuogėmis ar dar kuo)
Viršui:
2 valg. š. pomidorų padažo
50g sūrio
2 griežiniai kumpio
1 marinuotas agurkėlis
6 alyvuogės
1 pievagrybis
Pieną pašildykite, kad būtų šiltas. Suberkite į jį trečdalį miltų, mieles, cukrų, druską, supilkite aliejų, suberkite susmulkintus petražolių lapelius. Išmaišykite. Suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Tešlą palikite pakilti šiltoje vietoje apie 30 minučių.
Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių.
Ant lengvai pamiltuoto stalo iškočiokite tešlą, ją perkelkite į skardą išklotą kepimo popieriumi.
Aptepkite pomidorų padažu, užtarkuokite sūrio, uždėkite pasmulkinto kumpio, agurko, pievagrybių griežinėlių, per pusę perpjautų alyvuogių.
Kepkite apie 10 minučių, kol kraštai gražiai parus, o sūris ištirps.
Skanaus :)
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis
Mielinės spurgos su džemu
Pica su faršu
Pica su rūkyta lašiša ir pomidorais
Šventėms – tortas „Snickers“
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
MIELINĖS SPURGOS SU DŽEMU
Pica su tunu
Pica su voveraitėmis
Pica su vištiena ir ananasais
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu
Pica su mocarela ir pomidorais
Bemielės tešlos pica
Gardžiosios mielinės spurgos
Kiaušinius dažome natūraliai
Sūrio mėgėjų pica
Labai skanios spurgos
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Korėjietiški garinukai
Pica su balzamine vištiena
Duonelė su karamelizuotais svogūnais, pomidorais ir rozmarinais
SVAJONIŲ PUSRYČIAI - MIELINIAI BLYNAI
Bandelės su lašinukais