PICOS PADAS PAGAL VIRTUVĖS MITŲ GRIOVĖJUS

Kategorija: Makaronai, pica


PICOS PADAS PAGAL VIRTUVĖS MITŲ GRIOVĖJUS

Paskelbė:
26 Kovo 2019
Labai seniai nekepiau plonapadės picos namie. Šiandien paprašyta nusprendžiau vėl ją kepti. Kadangi iki šiol tešla likdavau nepatenkinta, nusprendžiau paieškoti knygose. Ši - iš VMG 7 ingredientai draugams. Tešla tikrai labai smagiai minkosi, gerai kočiojasi. Rekomenduoju jei niekaip nepavyksta atrasti skanios tešlos.

1 pica (2 porcijos):
100ml pieno
1,25 stiklinės miltų 405D tipo (stiklinė - 250ml)
2g sausų mielių
0,5 valg. š. cukraus
žiupsnelis druskos
2,5 valg. š. aliejaus
keletas petražolių lapelių (nebūtina, galima keisti kitomis žolelėmis, alyvuogėmis ar dar kuo)

Viršui:
2 valg. š. pomidorų padažo
50g sūrio
2 griežiniai kumpio
1 marinuotas agurkėlis
6 alyvuogės
1 pievagrybis

Pieną pašildykite, kad būtų šiltas. Suberkite į jį trečdalį miltų, mieles, cukrų, druską, supilkite aliejų, suberkite susmulkintus petražolių lapelius. Išmaišykite. Suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Tešlą palikite pakilti šiltoje vietoje apie 30 minučių.
Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių.
Ant lengvai pamiltuoto stalo iškočiokite tešlą, ją perkelkite į skardą išklotą kepimo popieriumi.
Aptepkite pomidorų padažu, užtarkuokite sūrio, uždėkite pasmulkinto kumpio, agurko, pievagrybių griežinėlių, per pusę perpjautų alyvuogių.
Kepkite apie 10 minučių, kol kraštai gražiai parus, o sūris ištirps.

Skanaus :)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: