Pica su mocarela ir pomidorais
Kategorija: Makaronai, pica
Pagrindui:
100 ml. vandens
7 arba 11 gr. pakelis sausų mielių
0,5 а.š. druskos
2 a.š. cukraus
200 gr. miltų
2 v.š. alyvuogių aliejaus
Įdarui:
200 gr. mocarelos
2-3 pomidorai (priklauso nuo dydžio)
česnako skiltelė
4 v.š. pomidorų padažo
3 v.š. alyvuogių aliejaus
0,5 a.š. baziliko
0,5 a.š. raudonėlio
Pagrindas. Vandenį truputį pašildome. Suberiame cukrų, druską, mieles, išmaišome ir paliekame 10 min., kad mielės suputotų. Tuomet pilame vieną šaukštą aliejaus ir po truputį beriame miltus, kol galėsime minkyti. Užminkę tešlą supilame likusį aliejų ir dar kartą perminkome. Pastatome tešlą šiltai 30 min., kad pakiltų.
Įdaras. Mocarelą ir pomidorus supjaustome griežinėliais, alyvuoges per pusę. Į aliejų beriame baziliką ir raudonėlį, išmaišome. Į pomidorų padažą įtarkuojame česnaką.
Pakilusią tešlą dar kartą perminkome. Iškočiojame apie 28 cm. skersmens picos pagrindą. Tepame ant jo pomidorų padažą, išdėliojame mocarelą, pomidorus. Apšlakstome aliejumi su žolelėmis. Papuošiame alyvuogėmis. Kepame 220 C orkaitėje apie 20 min. Skanaus!
100 ml. vandens
7 arba 11 gr. pakelis sausų mielių
0,5 а.š. druskos
2 a.š. cukraus
200 gr. miltų
2 v.š. alyvuogių aliejaus
Įdarui:
200 gr. mocarelos
2-3 pomidorai (priklauso nuo dydžio)
česnako skiltelė
4 v.š. pomidorų padažo
3 v.š. alyvuogių aliejaus
0,5 a.š. baziliko
0,5 a.š. raudonėlio
Pagrindas. Vandenį truputį pašildome. Suberiame cukrų, druską, mieles, išmaišome ir paliekame 10 min., kad mielės suputotų. Tuomet pilame vieną šaukštą aliejaus ir po truputį beriame miltus, kol galėsime minkyti. Užminkę tešlą supilame likusį aliejų ir dar kartą perminkome. Pastatome tešlą šiltai 30 min., kad pakiltų.
Įdaras. Mocarelą ir pomidorus supjaustome griežinėliais, alyvuoges per pusę. Į aliejų beriame baziliką ir raudonėlį, išmaišome. Į pomidorų padažą įtarkuojame česnaką.
Pakilusią tešlą dar kartą perminkome. Iškočiojame apie 28 cm. skersmens picos pagrindą. Tepame ant jo pomidorų padažą, išdėliojame mocarelą, pomidorus. Apšlakstome aliejumi su žolelėmis. Papuošiame alyvuogėmis. Kepame 220 C orkaitėje apie 20 min. Skanaus!
Pica su faršu
Pica su tunu
Pica su rūkyta lašiša ir pomidorais
Trumpa picos istorija
Bemielės tešlos pica
Pica su vištiena ir ananasais
Pica su voveraitėmis
Pica su balzamine vištiena
Itališkas baklažanų apkepas
Šventėms – tortas „Snickers“
BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU
Sveikuoliška pica vegetarams ir ne tik
Pica „Porkie“
Gardžiosios mielinės spurgos
Kaip mielėmis tręšti pomidorus ir agurkus – rezultatai jus priblokš
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Sūrio mėgėjų pica
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
PICOS PADAS PAGAL VIRTUVĖS MITŲ GRIOVĖJUS
Itališka peperonata
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu
Soti naminė pica
Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“