Bemielės tešlos pica
Kategorija: Makaronai, pica
Tai itin greitai ir paprastai pagaminamas picos padas be mielių, kadangi jos nėra naudojamos - visiškai nereikia laukti, kol tešla pakils. Tai paspartina visą gamybos procesą, o ir pats pagrindas skoniu man asmeniškai yra tikrai fantastiškas. Rekomenduoju! :)
Ingredientai
1. Pradžioje truputį pašildykite vandenyje ištirpintame druską bei cukrų. Suberkite Provanso žoleles, supilkite grietinėlę arba jogurtą bei 25 mililitrų aliejaus.
2. Tuomet sumaišykite miltus su kepimo milteliais bei po truputį berkite į vandenį ir maišykite, kol galėsite minkyti tešlą. Užminkius tešlą supilkite likusį aliejų bei gerai ją dar išminkykite, kol gausime elastingą, prie rankų nelimpančią tešlą.
3. Tada dėkite tešlą į polietileno maišelį bei palikite 20 minučių pastovėti kambario temperatūroje.
4. Tešlą iškočiokite į 0.5 centimetro storio pagrindą bei sudėkite norimus produktus (arba nurodytus prie skirtų įdarui).
5. Kepkite maždaug 20-30 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros. Skanaukite!
Ingredientai
- Picos padui:
- miltai: 320 gramų
- vanduo: 70 mililitrų
- grietinėlė: 125 mililitrų (arba natūralus jogurtas)
- cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- alyvuogių aliejus: 50 mililitrų
- Provanso žolelės: 1 arbatinio šaukštelio
- Įdarui:
- vištienos kumpis
- Mozzarella sūris
- fermentinis sūris
- marinuoti agurkai
- pomidorai
- pomidorų padažas
- česnakinis padažas
Recepto paruošimas
1. Pradžioje truputį pašildykite vandenyje ištirpintame druską bei cukrų. Suberkite Provanso žoleles, supilkite grietinėlę arba jogurtą bei 25 mililitrų aliejaus.
2. Tuomet sumaišykite miltus su kepimo milteliais bei po truputį berkite į vandenį ir maišykite, kol galėsite minkyti tešlą. Užminkius tešlą supilkite likusį aliejų bei gerai ją dar išminkykite, kol gausime elastingą, prie rankų nelimpančią tešlą.
3. Tada dėkite tešlą į polietileno maišelį bei palikite 20 minučių pastovėti kambario temperatūroje.
4. Tešlą iškočiokite į 0.5 centimetro storio pagrindą bei sudėkite norimus produktus (arba nurodytus prie skirtų įdarui).
5. Kepkite maždaug 20-30 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros. Skanaukite!
Raktažodžiai:
pica, bemiele tesla, picos tesla, picos pagrindas, picos pagrindas be mielių, pica be mielių, vistiena, mozzarella suris, mozzarella
Bemielės tešlos pica
PICOS PADAS PAGAL VIRTUVĖS MITŲ GRIOVĖJUS
Pica su mocarela ir pomidorais
Bananiniai keksiukai su spanguolėmis
Veganiški keksiukai su razinomis
Pica su rūkyta lašiša ir pomidorais
KREVETĖS TEŠLOJE (A LA GABARDINA BŪDU)
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
Žagarėliai
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
BLYNAI SU TARKUOTAIS OBUOLIAIS
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
KEKSIUKAI SU SERBENTAIS
Kūčiukai - kai gaminu pagal šį receptą, visada pradingsta nuo stalo!
VARŠKĖČIAI SU VANILINIU PADAŽU
Mielinės spurgos su džemu
Pica su faršu
GRYBŲ PADAŽAS MĖSAI
Sausainiai su cinamonu ir džemu
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Pica su tunu
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE