Plonos picos padas pagal virtuvės mitų griovėjus
Kategorija: Makaronai, pica
Iš nurodytų ingredientų gaunasi 2 vidutinio dydžio picos.
1. Iš pradžių dubenyje sumaišykite visus sausus produktus.
2. Tuomet miltų mišinio viduryje padarykite duobutę bei į ją supilkite aliejų ir šiltą vandenį. Mediniu šaukštu tešlą gerai išmaišykite bei greitai ranka suminkykite tešlą į vientisą masę.
3. Tada išimkite tešlą iš dubens bei minkykite maždaug 3-4 minutes riešo kaulais (apatine delno dalimi), kol tešla taps elastinga ir nelips prie rankų. Po to iš tešlos suformuokite kamuolį, dėkite į aliejumi pateptą dubenį. Uždenkite rankšluostėliu bei dėkite šiltai maždaug 1,5-2 valandoms, kad tešla pakiltų.
4. Kai jau tešla pakyla, padalinkite ją į dvi dalis. Kiekvieną dalį pabarstykite miltais bei plonai iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo.
5. Pastebėjimas: Šią tešlą galite laikyti šaldytuve 24 valandas.
6. Paskui iškočiotą paplotį kelkite į gausiai miltais pabarstytą skardą. O dabar jau viskas pagal jūsų norus ir pageidavimus bei šaldytuvo turinį.:)
Ingredientai
- miltai: 300 gramų
- mielės: 2 arbatinių šaukštelių
- druska: 2 arbatinių šaukštelių
- cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- aliejus: 2 šaukštų
- šiltas vanduo: 120 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių dubenyje sumaišykite visus sausus produktus.
2. Tuomet miltų mišinio viduryje padarykite duobutę bei į ją supilkite aliejų ir šiltą vandenį. Mediniu šaukštu tešlą gerai išmaišykite bei greitai ranka suminkykite tešlą į vientisą masę.
3. Tada išimkite tešlą iš dubens bei minkykite maždaug 3-4 minutes riešo kaulais (apatine delno dalimi), kol tešla taps elastinga ir nelips prie rankų. Po to iš tešlos suformuokite kamuolį, dėkite į aliejumi pateptą dubenį. Uždenkite rankšluostėliu bei dėkite šiltai maždaug 1,5-2 valandoms, kad tešla pakiltų.
4. Kai jau tešla pakyla, padalinkite ją į dvi dalis. Kiekvieną dalį pabarstykite miltais bei plonai iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo.
5. Pastebėjimas: Šią tešlą galite laikyti šaldytuve 24 valandas.
6. Paskui iškočiotą paplotį kelkite į gausiai miltais pabarstytą skardą. O dabar jau viskas pagal jūsų norus ir pageidavimus bei šaldytuvo turinį.:)
Raktažodžiai:
miltai, mieles, druska, cukrus, vanduo, pica, picos padas, plonos picos padas, plonapade pica, aliejus
Mielinis picos padas
Bemielės tešlos pica
Pica kepta kepsninėje
PICOS PADAS PAGAL VIRTUVĖS MITŲ GRIOVĖJUS
Storapadė pica su špinatais, sūriu ir kumpiu
Trapūs varškiniai žagarėliai
Sausainiai su persikais
Picos padas
Prancūziški kepti rageliai su sūriu ir kumpiu
Pabandžiusi šitą ploną lavašą, aš nustojau pirkti parduotuvinį!
Receptas: varškės žagarėliai
Šaltanosiai arba virtinukai su mėlynių įdaru
Varškės sausainiai „Žąsies kojelės“
Nesaldžios česnakinės bandelės - Ukrainietiškos pampuškos
Naminiai kibinai su vištiena
Pica su voveraitėmis
Bemielės tešlos pica
RECEPTAS: KINIŠKI BLYNAI (SCALLION PANCAKES)
Kūčiukai - kai gaminu pagal šį receptą, visada pradingsta nuo stalo!
Trolių pica su dešrelėmis arba mielinė pica kitaip
Pyragas šimtalapis - tradicinis receptas
Keto mityba: cinamoninės bandelės
Mieliniai bulviniai blynai su ikrais
Pica su vištiena ir ananasais