Klasikinė pica su kumpiu ir sūriu
Kategorija: Makaronai, pica
Tai klasikinės picos su kumpiu ir sūriu receptas. Minkštas purus padas bei mėgiamas kumpis, ko daugiau reikia? Pasilepinam šia pica jau šiandien.
Jeigu norisi, šią picą dar galima pagardinti česnakiniu picos padažu, aš šį kartą to nedariau.
1. Pirmiausia tešlai mieles ištriname su vandeniu bei aliejumi, cukrumi, druska ir suberiame miltus. Užminkome elastingą tešlą.
2. Tada tešlą aptepame aliejumi ir paliekame kambario temperatūroje maždaug 30 minučių.
3. Pakilusią tešlą padaliname į 2 kamuoliukus. Juos paliekame dar maždaug 10 minučių kambario temperatūroje.
4. Tada stalą ir tešlos kamuoliuką patepame aliejumi ir rankomis tempdami į kraštus suformuojame picos blyną.
5. Perkėlus tešlą į kepimo skardą aptepame pomidorų padažu ir pabarstome raudonėliais.
6. Apiberiame sutarkuotu sūriu, dėliojame svogūno žiedus bei kumpį. Taip pat ir alyvuoges.
7. Kepame iki 275 laipsnių (kaitra iš apačios) maždaug 4-5 minutes. Skanaujame!
Jeigu norisi, šią picą dar galima pagardinti česnakiniu picos padažu, aš šį kartą to nedariau.
Ingredientai
- Tešlai:
- drungnas vanduo: 160 mililitrų
- miltai: ~300 gramų
- žalios mielės: 10 gramų
- alyvuogių aliejus: 30 mililitrų
- cukrus: 10 gramų
- druska: 5 gramų
- Įdarui:
- sūris: ~300 gramų (fermentinis arba sausos mocarelos)
- plonai pjaustytas virtas kumpis: 100 gramų
- alyvuogės be kauliukų: kelių
- pomidorų padažas: 50 mililitrų
- svogūnai pjaustyti plonais žiedais: pagal skonį (nėra būtina)
- džiovintas raudonėlis: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia tešlai mieles ištriname su vandeniu bei aliejumi, cukrumi, druska ir suberiame miltus. Užminkome elastingą tešlą.
2. Tada tešlą aptepame aliejumi ir paliekame kambario temperatūroje maždaug 30 minučių.
3. Pakilusią tešlą padaliname į 2 kamuoliukus. Juos paliekame dar maždaug 10 minučių kambario temperatūroje.
4. Tada stalą ir tešlos kamuoliuką patepame aliejumi ir rankomis tempdami į kraštus suformuojame picos blyną.
5. Perkėlus tešlą į kepimo skardą aptepame pomidorų padažu ir pabarstome raudonėliais.
6. Apiberiame sutarkuotu sūriu, dėliojame svogūno žiedus bei kumpį. Taip pat ir alyvuoges.
7. Kepame iki 275 laipsnių (kaitra iš apačios) maždaug 4-5 minutes. Skanaujame!
Raktažodžiai:
vanduo, miltai, pica, mieles, aliejus, alyvuogiu aliejus, cukrus, druska, suris, kumpis, virtas kumpis, alyvuoges, svogunai, pomidoru padazas
Pica kepta kepsninėje
Havajų pica su ananasais, kumpiu ir sūriu
Sicilijos pica
Storapadė pica su špinatais, sūriu ir kumpiu
Kiaušinių pagrindo keto pica su sūriu ir saliamiu
Sūrio mėgėjų pica
Perlenkta pica
Bemielės tešlos pica
Trolių pica su dešrelėmis arba mielinė pica kitaip
Mielinis picos padas
Bemielės tešlos pica
Pica su tunu
Pica su mocarela ir pomidorais
Plonos picos padas pagal virtuvės mitų griovėjus
Sveikuoliška pica vegetarams ir ne tik
Trumpa picos istorija
RECEPTAS: KINIŠKI BLYNAI (SCALLION PANCAKES)
Nesaldžios česnakinės bandelės - Ukrainietiškos pampuškos
Čili pica arba aštri pica su malta mėsa
PICOS PADAS PAGAL VIRTUVĖS MITŲ GRIOVĖJUS
Pica „Porkie“
Pica su faršu
Dešrelės mielinėje tešloje su sūriu orkaitėje
Pica su vištiena ir ananasais