Klasikinė pica su kumpiu ir sūriu
Kategorija: Makaronų ir picos patiekalų receptai

Tai klasikinės picos su kumpiu ir sūriu receptas. Minkštas purus padas bei mėgiamas kumpis, ko daugiau reikia? Pasilepinam šia pica jau šiandien.
Jeigu norisi, šią picą dar galima pagardinti česnakiniu picos padažu, aš šį kartą to nedariau.
1. Pirmiausia tešlai mieles ištriname su vandeniu bei aliejumi, cukrumi, druska ir suberiame miltus. Užminkome elastingą tešlą.
2. Tada tešlą aptepame aliejumi ir paliekame kambario temperatūroje maždaug 30 minučių.
3. Pakilusią tešlą padaliname į 2 kamuoliukus. Juos paliekame dar maždaug 10 minučių kambario temperatūroje.
4. Tada stalą ir tešlos kamuoliuką patepame aliejumi ir rankomis tempdami į kraštus suformuojame picos blyną.
5. Perkėlus tešlą į kepimo skardą aptepame pomidorų padažu ir pabarstome raudonėliais.
6. Apiberiame sutarkuotu sūriu, dėliojame svogūno žiedus bei kumpį. Taip pat ir alyvuoges.
7. Kepame iki 275 laipsnių (kaitra iš apačios) maždaug 4-5 minutes. Skanaujame!
Jeigu norisi, šią picą dar galima pagardinti česnakiniu picos padažu, aš šį kartą to nedariau.
Ingredientai
- Tešlai:
- drungnas vanduo: 160 mililitrų
- miltai: ~300 gramų
- žalios mielės: 10 gramų
- alyvuogių aliejus: 30 mililitrų
- cukrus: 10 gramų
- druska: 5 gramų
- Įdarui:
- sūris: ~300 gramų (fermentinis arba sausos mocarelos)
- plonai pjaustytas virtas kumpis: 100 gramų
- alyvuogės be kauliukų: kelių
- pomidorų padažas: 50 mililitrų
- svogūnai pjaustyti plonais žiedais: pagal skonį (nėra būtina)
- džiovintas raudonėlis: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia tešlai mieles ištriname su vandeniu bei aliejumi, cukrumi, druska ir suberiame miltus. Užminkome elastingą tešlą.
2. Tada tešlą aptepame aliejumi ir paliekame kambario temperatūroje maždaug 30 minučių.
3. Pakilusią tešlą padaliname į 2 kamuoliukus. Juos paliekame dar maždaug 10 minučių kambario temperatūroje.
4. Tada stalą ir tešlos kamuoliuką patepame aliejumi ir rankomis tempdami į kraštus suformuojame picos blyną.
5. Perkėlus tešlą į kepimo skardą aptepame pomidorų padažu ir pabarstome raudonėliais.
6. Apiberiame sutarkuotu sūriu, dėliojame svogūno žiedus bei kumpį. Taip pat ir alyvuoges.
7. Kepame iki 275 laipsnių (kaitra iš apačios) maždaug 4-5 minutes. Skanaujame!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
vanduo, miltai, pica, mieles, aliejus, alyvuogiu aliejus, cukrus, druska, suris, kumpis, virtas kumpis, alyvuoges, svogunai, pomidoru padazas
Panašūs receptai

Pica kepta kepsninėje

Havajų pica su ananasais, kumpiu ir sūriu

Sicilijos pica

Storapadė pica su špinatais, sūriu ir kumpiu

Pica su burata sūriu, vytintu kumpiu ir pesto padažu

Kiaušinių pagrindo keto pica su sūriu ir saliamiu

Perlenkta pica

Trolių pica su dešrelėmis arba mielinė pica kitaip

Tikra tradicinė itališka pica su kaparėliais ir mocarelos sūriu

Bemielės tešlos pica

Mielinis picos padas

Chicago Deep Dish Pizza - vegetariška gili storapadė pica be mėsos