Pica kepta kepsninėje
Kategorija: Makaronai, pica
Nuostabus būdas iškepti picą. Ji man daug skaniau nei pica kepta orkaitėje ar pica kepta keptuvėje. Pamėginkite ir Jūs.
1. Picos pagrindas: Visus nurodytus ingredientus išminkome kartu, tešla turi būti elastinga bei lipni. Ilgiau paminkius privalo nebekibti prie rankų bei stalo.
2. Paliekame tešlą pakilti, kol padvigubės.
3. Pomidorų padažas: Nurodytus ingredientus sumaišome tarpusavyje.
4. Paliekame pastovėti, kol kyla picos tešla.
5. Picos formavimas: Pakilusią tešlą plonai ištempiame ant miltuoto stalo.
6. Perkeliame ant lentelės, nuo kurios bus patogiausia perkelti ant kepimo akmens. Padas privalo neikibti prie pagrindo, lengvai judėti, todėl nepagailime miltų.
7. Tešlą patepame pomidorų padažu, beriame sūrį, dedame pasirinktus ingredientus ant viršaus.
8. Tešlos kraštelį patepame aliejumi.
9. Picos kepimas: Kepsninėje virš žarijų įkaitiname akmenį kepimui.
10. Kaitiname maždaug 15 minučių, kol temperatūra pasieks maždaug 200 laipsnių.
11. Užmetame picą ir kepame maždaug 5 minutes, mentele arba peiliu patikrinti, kai jau picos padas ims skrusti, tada pica iškepusi. Lepinamės!
Ingredientai
- Picos pagrindui:
- miltai: ~300 gramų
- vanduo: 150 mililitrų
- aliejus: 25 mililitrų (+ picos patepimui prieš kepant)
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- žalios mielės: 15 gramų (arba 7 gramai sausų)
- Pomidorų padažui:
- pomidorų padažas be priedų: 150 mililitrų
- džiovintas bazilikas: 0,5 arbatinio šaukštelio
- džiovintas raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
- česnako milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska: pagal skonį
- Picos viršui:
- sausa tarkuota mocarela
- mėgstamas kumpis (arba dešra)
- grybai (kokių norisi)
- daržovės (kokių norisi)
- aliejus
Recepto paruošimas
1. Picos pagrindas: Visus nurodytus ingredientus išminkome kartu, tešla turi būti elastinga bei lipni. Ilgiau paminkius privalo nebekibti prie rankų bei stalo.
2. Paliekame tešlą pakilti, kol padvigubės.
3. Pomidorų padažas: Nurodytus ingredientus sumaišome tarpusavyje.
4. Paliekame pastovėti, kol kyla picos tešla.
5. Picos formavimas: Pakilusią tešlą plonai ištempiame ant miltuoto stalo.
6. Perkeliame ant lentelės, nuo kurios bus patogiausia perkelti ant kepimo akmens. Padas privalo neikibti prie pagrindo, lengvai judėti, todėl nepagailime miltų.
7. Tešlą patepame pomidorų padažu, beriame sūrį, dedame pasirinktus ingredientus ant viršaus.
8. Tešlos kraštelį patepame aliejumi.
9. Picos kepimas: Kepsninėje virš žarijų įkaitiname akmenį kepimui.
10. Kaitiname maždaug 15 minučių, kol temperatūra pasieks maždaug 200 laipsnių.
11. Užmetame picą ir kepame maždaug 5 minutes, mentele arba peiliu patikrinti, kai jau picos padas ims skrusti, tada pica iškepusi. Lepinamės!
Raktažodžiai:
pica, desra, kumpis, grybai, darzoves, mocarela, sausa mocarela, pomidoru padazas, bazilikai
Bemielės tešlos pica
Perlenkta pica
Sūrio mėgėjų pica
Pica su faršu
LENGVAS PICOS PADAŽAS
Pica su tunu
Pica su mocarela ir pomidorais
Bemielės tešlos pica
Pica su vištiena ir ananasais
PICOS PADAS PAGAL VIRTUVĖS MITŲ GRIOVĖJUS
Sveikuoliška pica vegetarams ir ne tik
Pica „Porkie“
Naminė pica su dešrelėmis ir daržovėmis
Trumpa picos istorija
Pica su rūkyta lašiša ir pomidorais
Pica su voveraitėmis
Tikras atradimas – Mielinė tešla per 10 minučių! Jums pavyks!
Pica keptuvėje per 5 min. Greitas receptas
Picos padas
Mini picos su sluoksniuota tešla
VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ PICA
Pica su balzamine vištiena
ŽUVIES IR KUKURŪZŲ MIŠRAINĖ
Raudonas picos padažas