Mielinis picos padas

Kategorija: Makaronai, pica


Mielinis picos padas

Paskelbė:
04 Kovo 2022
Jei labai skubu, tai maišau paprastą tešlą iš akies. Bet jei noriu tobulos picos ir ruošiuosi kiek iš anksto, man praverčia picos tešlos su sausomis mielėmis receptas ir tada gaunasi mielinis picos padas. Bet tam reikia pasiruošti iš anksto maždaug valandą ar dvi, nes tenka luktelėti, kol tešla pakyla. Nepaisant visko, tikrai verta kantriai laukti.


Ingredientai



  • kvietiniai miltai: 500 gramų (4 stiklines) + papildomai kočiojimui, pabarstymui
  • vanduo: 300 mililitrų
  • sausos mielės: 7 gramų (pakelio)
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
  • druska: žiupsnio


Recepto paruošimas



1. Indelyje sumaišome drungną vandenį su aliejumi, cukrumi, druska ir mielėmis. Gerai išmaišome, palaukiame kelias minutes, kol mielės aktyvuosis.
2. Supilame miltus į didelį dubenį (receptuose dažnai rašo, kad juos reikia persijoti. Būtų gerai atlikti šį veiksmą, bet aš skubėdama praleidžiu). Miltų viduryje padarome duobutę ir į ją supilame gautą skystį.
3. suverčiame miltus į vidų, vis maišant, kol gausis tešla. Minkome rankomis. Tešla gali šiek tiek lipti prie rankų. Jei labai limpa, įpilame dar miltų, bet pasistengiame nepadauginti.
4. Gautą tešlą lengvai pabarstome miltais, uždengiame rankšluostėliu ir paliekame šiltai pakilti maždaug 1-2 valandoms.
5. Kai tešla iškils, ją šiek tiek paminkome. Padaliname į dvi dalis. Man iš nurodyto kiekio gaunasi dvi picos per visą kepimo skardą.
6. Pabarstome miltais stalo paviršių, iškočiojame picos padus.
7. Į skardą įklojame kepimo popierių, dedame picos padą, patepame pomidorų padažu, dedame mėgstamą įdarą pagal fantaziją, barstome sūrį ir kepame 220-250 laipsnių temperatūros orkaitėje (jei galima nustatyti, pasirinkite kaitinimą iš apačios) maždaug 5-7 minutes.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: