Perlenkta pica

Kategorija: Makaronai, pica


Perlenkta pica

Paskelbė:
11 Vasario 2022
Aš pati labai labai mėgstu perlenktas picas, o šio picos pado receptas idealiai joms tinka. Aišku idealiai tinka ir kitokios formos picoms, tarkim mažoms vaikiškoms picoms, jeigu tik norisi jas gaminti.



Ingredientai


  • Tešlai:
    • šiltas vanduo: ~250 mililitrų
    • cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • sausos mielės: 14 gramų
    • miltai: 500 gramų
    • kiaušiniai: 1 (aptepimui)


  • Įdarui:
    • virtas kumpis: ~300 gramų
    • sūris: ~150 gramų
    • pievagrybiai: ~200 gramų
    • pomidorų padažas


Recepto paruošimas




1. Iš pradžių sumaišykite 300 gramų miltų su mielėmis, druska bei cukrumi. Įpilkite vandens, išmaišykite. Tada berkite likusius miltus bei užminkykite tešlą. Iš tešlos suformuokite rutulį, užklokite rankšluosčiu bei palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų.
2. Per tą laiką, virtą kumpį supjaustykite juostelėmis, sūrį sutarkuokite. Pievagrybius nuvalykite bei apkepkite keptuvėje.
3. Po to iš paruoštos tešlos formuokite apskritimą, kurį aptepkite pomidorų padažu. Vienoje picos pusėje sudėkite dalį kumpio, sūrio bei pievagrybių. Užlenkite laisvu galu bei šakutės pagalba suspauskite šonus. Paruoštą picą sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos bei aptepkite kiaušinio plakiniu.
4. Kepkite iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį. Patiekite ir lepinkitės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: