Perlenkta pica
Kategorija: Makaronai, pica
Aš pati labai labai mėgstu perlenktas picas, o šio picos pado receptas idealiai joms tinka. Aišku idealiai tinka ir kitokios formos picoms, tarkim mažoms vaikiškoms picoms, jeigu tik norisi jas gaminti.
Ingredientai
1. Iš pradžių sumaišykite 300 gramų miltų su mielėmis, druska bei cukrumi. Įpilkite vandens, išmaišykite. Tada berkite likusius miltus bei užminkykite tešlą. Iš tešlos suformuokite rutulį, užklokite rankšluosčiu bei palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų.
2. Per tą laiką, virtą kumpį supjaustykite juostelėmis, sūrį sutarkuokite. Pievagrybius nuvalykite bei apkepkite keptuvėje.
3. Po to iš paruoštos tešlos formuokite apskritimą, kurį aptepkite pomidorų padažu. Vienoje picos pusėje sudėkite dalį kumpio, sūrio bei pievagrybių. Užlenkite laisvu galu bei šakutės pagalba suspauskite šonus. Paruoštą picą sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos bei aptepkite kiaušinio plakiniu.
4. Kepkite iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį. Patiekite ir lepinkitės!
Ingredientai
- Tešlai:
- šiltas vanduo: ~250 mililitrų
- cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- sausos mielės: 14 gramų
- miltai: 500 gramų
- kiaušiniai: 1 (aptepimui)
- Įdarui:
- virtas kumpis: ~300 gramų
- sūris: ~150 gramų
- pievagrybiai: ~200 gramų
- pomidorų padažas
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių sumaišykite 300 gramų miltų su mielėmis, druska bei cukrumi. Įpilkite vandens, išmaišykite. Tada berkite likusius miltus bei užminkykite tešlą. Iš tešlos suformuokite rutulį, užklokite rankšluosčiu bei palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų.
2. Per tą laiką, virtą kumpį supjaustykite juostelėmis, sūrį sutarkuokite. Pievagrybius nuvalykite bei apkepkite keptuvėje.
3. Po to iš paruoštos tešlos formuokite apskritimą, kurį aptepkite pomidorų padažu. Vienoje picos pusėje sudėkite dalį kumpio, sūrio bei pievagrybių. Užlenkite laisvu galu bei šakutės pagalba suspauskite šonus. Paruoštą picą sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos bei aptepkite kiaušinio plakiniu.
4. Kepkite iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį. Patiekite ir lepinkitės!
PICOS PADAS PAGAL VIRTUVĖS MITŲ GRIOVĖJUS
Pica su voveraitėmis
Mini picos su sluoksniuota tešla
Bemielės tešlos pica
MIELINĖS SPURGOS SU DŽEMU
Sūrio mėgėjų pica
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu
Mielinės spurgos su džemu
Pica su rūkyta lašiša ir pomidorais
CEPELINAI SU VARŠKE | RECEPTAS
Pica su vištiena ir ananasais
Skanusis močiutės obuolių pyragas
BANDELĖS SU VARŠKE PAGAL BEATĄ
Kūčiukai - kai gaminu pagal šį receptą, visada pradingsta nuo stalo!
BULVINIS PYRAGAS SU GRYBAIS
SVAJONIŲ PUSRYČIAI - MIELINIAI BLYNAI
BLYNELIAI: CHYČIN - KAUKAZO VIRTUVĖ
Sausainiai su cinamonu ir džemu
Naminė pica su dešrelėmis ir daržovėmis
Pica su mocarela ir pomidorais
BULVIŲ APKEPAS SU KUMPIU
Kūčiukai su aguonomis - patys paprasčiausi!
Pica su tunu
Soti naminė pica