Bemielės tešlos pica

Kategorija: Makaronai, pica


Bemielės tešlos pica

Paskelbė:
26 Kovo 2019
Tešlos kiekio užtenka picai per visą orkaitės skardą

Padas:

apie 320 gr. miltų
70 ml. vandens
125 ml. grietinės arba natūralaus jogurto
2 a.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
1 a.š. kepimo miltelių
50 ml. alyvuogių aliejaus
1 a.š. provanso žolelių

Įdarui rinkitės, kas Jums patika

Mano įdaras:

vištienos kumpis
Mocarela
fermentinis sūris
marinuoti agurkai
pomidorai
naminio pomidorų padažo, majonezo, česnakų padažas padui

Truputį pašildytame vandenyje išmaišome druską ir cukrų, kad ištirptų. Suberiame provanso žoleles, supilame grietinę/jogurtą, pusę aliejaus. Beriame po truputį miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir maišome, kol galėsime minkyti tešlą. Užminkę tešlą supilame likusį aliejų ir gerai išminkome. Turi gautis lygi, elastinga, minkšta, bet prie rankų nelimpanti tešla. Dedame tešlą į polietileno maišelį, ir paliekame pastovėti kambario temperatūroje 20 min.

Tešlą iškočiojame į 0,5 cm. lakštą, sudedame norimus produktus ir kepame kaip bet kurią kitą picą - iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. Skanaus!

P.S. Labai greitai ir paprastai padaromas padas - nereikia laukti, kol pakils tešla :)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: